Blog < Growth marketing< Growth marketing tools

Tool Review Autopilot

Emailmarketing automation

Growth marketing
4/2/2021

Wat is Autopilot?

Autopilot is een marketing automation tool die ik gebruik om de nieuwsbrief te versturen van deze website. Ook de downloads worden verzonden door Autopilot. De kracht van Autopilot is de visuele weergave van de geautomatiseerde flows.

Zo ziet Autopilot eruit.

Hoe werkt Autopilot?

Autopilot verstuurt geautomatiseerde e-mails op basis van triggers (iets dat gebeurt) en je kiest wat je wilt versturen op basis van condities. Als iemand een template downloadt, verstuur dan de e-mail met de link naar die template. Simpel toch? De conditie is bijvoorbeeld 'als iemand nog niet ingeschreven is voor de nieuwsbrief, verstuur dan e-mail 2 met de vraag of iemand zich wil inschrijven voor de nieuwsbrief'.

Ervaring Autopilot

Flows bouwen in Autopilot werkt fijn. De koppeling via Zapier en API's zijn fijn. Ook fijn is dat je e-mails zonder opmaak kunt versturen. Zo lijkt het sneller alsof ik zelf de e-mail heb verzonden. Een voordeel is dat je geen limiet hebt van het aantal gebruikers, dus je kunt je team toevoegen en samen werken in flows. Het samenwerken wordt bevorderd door de real-time weergave. Ik zie de cursus van Stefan bewegen als we samen in een flow aan het werken zijn.

De rapportage van Autopilot zou beter kunnen, maar voldoet wel.

Tips Autopilot

Maak lijsten aan per flow, zodat je ziet of iemand in het verleden ooit al in een flow gezeten heeft. Dat is handig, omdat je dan alle mensen die ooit template time-tracking hebben gedownload allemaal een mail kunt sturen. Of je sluit meteen de gehele groep uit. Naamgeving van de lijsten kan zijn: Flow X gestart, flow X afgelopen. Die lijsten gebruik je dan om uit te sluiten of juist te specificeren.

Een tweede tip is het gebruik van custom fields om lead scoring toe te voegen. Dit is een geavanceerde tip - begin hier niet mee. De lead scoring doe ik via een flow die ik heb gebouwd om data te syncen.

Voordelen

  • Visuele weergave van flows biedt overzicht
  • Goede API koppeling en Zapier mogelijkheden
  • Samenwerken met collega's is makkelijk

Nadelen

En dan de nadelen. Die worden over tijd steeds groter, als je dit extensief gebruikt (elke dag).

Een nadeel van Autopilot is de manier waarop je acties aan elkaar verbindt. Je moet een blokje selecteren en uit kleine blokjes selecteren wanneer je een actie wilt nemen. In deze video leg ik uit wat ik bedoel.

Een ander nadeel van Autopilot is dat het ongelofelijk traag is. Zeker als je vaker werkt met Autopilot, is dit een nadeel. Met Replicable bouwen we B2B flows in Autopilot en dat beperkt hoe snel we werken.

Conclusie

Autopilot is een goede marketing automation tool voor B2B funnels. De visuele weergave maakt het intuïtief voor mensen die nog nooit eerder met marketing automation hebben gewerkt. Als je Pipedrive gebruikt is het een mooie toevoeging, als je geen CRM hebt dan moet je dit apart aanschaffen.

Bevestig je aanmelding in je e-mail.
Sorry, something went wrong!

Andere artikelen

alle artikelen
Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis van River Venture Partners.

Interviews
Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Growth hacker Ward van Gasteren heeft een boek geschreven en een groei-model ontwikkeld. Een interview of groeimodellen, de verandering van werk en wat growth hacking betekent.

Growth marketing
Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview over schaalbaar groeien met investeerder Arthur Nobel van Knight VC

Ondernemen