Ben ik succesvol?

Wat betekent succes? In dit essay bespreek ik waarom ik de transitie wil maken van freelancer naar agency en wat succes voor mij betekent.
Ewoud Uphof

7/10/2020

Dit is stap

van de

handleiding.

In dit artikel

Laten we beginnen met een voorbeeld: jouw team verliest het wereldkampioenschap voetbal, maar je hebt de beste wedstrijd van je leven gespeeld. Ben je dan succesvol?

Lang heb ik gedacht van niet. Externe validatie vond ik belangrijker dan mijn eigen idee van succes. Tegenwoordig ben ik van mening dat deze sporter zeer succesvol is. Het gaat om de inspanning die je levert en niet om het resultaat. Om te beginnen, omdat je geen controle hebt over het resultaat, maar wel over jouw input. In een gesprek met mijn vriend Jack vroegen we onszelf af of we succesvol zijn. We zijn allebei ondernemer en marketeer. We zijn allebei slim en werken ongelofelijk hard. Toch staan we er financieel slechter voor dan onze vrienden met een vaste baan.

Dat is de context waarin ik stel dat je vermogen als maatstaf wel degelijk kunt gebruiken om te zien hoe succesvol je bent. Succesvol betekent dat ook of je goede beslissingen hebt genomen. De econoom Peter Bernstein zei: “The riskiest moment is when you think you’re right”. Tot nu toe heb ik gedacht dat ik lekker bezig ben. Maar stel nu dat ik het niet bij het rechte eind heb? Wat nou als ik steeds dezelfde fouten maak en in een rondje aan het rennen ben?

Een van de beste beslissingen die ik heb genomen, is om als digital nomad te werken. Zodra ik financiële ruimte had, ging ik op reis. Ik ging op pre-pensioen, zoals Tim Ferris beschrijft in The Four Hour Workweek. Dat was fantastisch en ik ben extreem blij met die beslissing. Het heeft me in vermogen flink wat gekost, maar het was zeker de moeite waard.

Maar dat mag geen excuus zijn. Ik heb als growth marketing consultant gewerkt aan interessante projecten. Met mijn bedrijf heb ik performance-based deals gedaan. Dat werkte de ene keer beter dan de andere keer. De realiteit is dat ik sinds 2014 ieder jaar als doel hebt gesteld om €40.000 omzet per maand te draaien, maar dat me dat 2x gelukt is door een lump-sum betaling. Mijn punt is dat ik geen waarde heb opgebouwd in mijn bedrijf.

Wat ik wil bereiken is dat ik altijd vanuit het buitenland kan werken, omdat mijn bedrijf doorloopt ook als ik er niet ben. Ik heb genoeg voorbeelden gezien in de ondernemers waar ik mee gewerkt heb en voldoende gelezen om te weten dat het kan. Op deze blog lees je over de principes en het proces dat ik gebruik om mijn bedrijf op te bouwen. Ik schrijf over de keuzes die ik maak en hopelijk kunnen anderen daarvan leren. Ik schrijf ook over tools die ik gebruik om sneller te werken en welke boeken mij inspireren.

Hoe bouw ik een winstgevend marketing bureau dat draait als ik niet aanwezig ben?

Met een frisse blik laat ik mijn assumpties varen. Ik ga studeren hoe ik een succesvol bedrijf opzet. En dat ga ik in de praktijk brengen. Wat doe ik nu dan niet goed? Wat kan er beter? Ik ga terug naar de studie-banken, met periodiek een examen om te zien hoe ver ik gekomen ben. Dat is wat ik ga beschrijven in deze blog.

Ik ga dit benaderen als een experiment. Want ik ben en blijf een growth hacker.

Meer tips om slimmer te werken?

Iedere donderdag deel ik mijn tips om slimmer te werken. Denk tool tips, workflows en templates.

Ontvang iedere donderdag slimmer werken tips in je inbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer funnels tips?

Iedere maandag stuur ik een e-mail met tips over het bouwen van funnels. Lees de laatste experimenten en praktische tips die je meteen kunt inzetten.

Ontvang iedere maandag funnel tips in je inbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer artikelen over ondernemen?

Iedere zaterdag stuur ik een e-mail met mijn inzichten en ervaringen over ondernemen.

Ontvang iedere zaterdag tips voor ondernemers

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Dit vind je misschien ook interessant

Vragen start growth hacking

Vragen start growth hacking

Cruciale informatie die nodig is voor growth hacking. Een stappenplan van alle informatie die je nodig hebt om fouten te voorkomen en impact te maken.

Lees artikel
Voorbereiding Growth hacking

Voorbereiding Growth hacking

Doorloop deze stappen als je begint met een nieuw growth hacking project. Je hebt alleen Google Analytics toegang nodig.

Lees artikel
B2B Leadvergoeding (CPL) berekenen

B2B Leadvergoeding (CPL) berekenen

De Cost-Per-Lead is een belangrijke metric voor B2B lead generatie. Uitleg hoe je CPL berekent voor B2B leads, MQL en SQL.

Lees artikel
Content Plan maken

Content Plan maken

Het contentplan zorgt ervoor dat je posts schrijft met een impact. Ik ga er namelijk vanuit dat je meerdere kanalen draait naast contentmarketing.

Lees artikel
Contentstrategie opstellen

Contentstrategie opstellen

Contentstrategie opstellen voor drukke marketeers. In een half uur de essentiële onderdelen om aan de slag te gaan.

Lees artikel
Zoekwoorden onderzoek doen voor artikelen

Zoekwoorden onderzoek doen voor artikelen

Een artikel dat hoog in Google staat is gebaseerd op zoekwoorden-onderzoek. Tips om een compleet artikel te schrijven dat ook prettig leest.

Lees artikel