Blog < Productiviteit< Productiviteit tools

Tool Review Blinkist

Luister boeksamenvattingen

Productiviteit
4/2/2021

Blinkist is de nieuwste dienst die belooft je te helpen boeken sneller te lezen en 'leren in je leven te laten'.

Met meer dan 3000 non-fictietitels in 27 categorieën, beweert het lezers een snellere manier te bieden om meer non-fictietitels te consumeren.

Zelfs als fervent lezer werd ik meegesleept door het idee om meer en sneller te kunnen lezen.

Hoe werkt Blinkist?

Dus het eerste dat moet worden opgemerkt, is dat Blinkist wordt geleverd met een vrij hoog prijskaartje. Je kunt het 7 dagen gratis proberen en daarna wordt er automatisch $ 99 in rekening gebracht voor het jaarabonnement. Natuurlijk, $ 99 is niets vergeleken met de aanschafkosten van 3000 boeken, maar het is ook niet gratis zoals de bibliotheek, en heeft nog steeds een veel beperktere selectie.

Nadat je je hebt aangemeld, heb je direct toegang tot het volledige scala aan titels en kun je kiezen om de "blinks" te lezen of te beluisteren.

Elk boek is doorgaans onderverdeeld in 10–13 pagina's (knipperend) die zijn ontworpen om de belangrijkste punten van het boek netjes en beknopt samen te vatten. De interface is relatief intuïtief en stelt u in staat te zoeken op titel, auteur of categorie, titels op te slaan die interessant klinken voor uw bibliotheek, en zal je ook suggesties doen over wat je vervolgens kunt lezen op basis van de titels die je selecteert. Je kunt ook titels downloaden om te lezen of te beluisteren wanneer je offline bent.


Het is ook belangrijk om erop te wijzen dat de blinks intern zijn geschreven en geen daadwerkelijke inhoud uit een van de boeken bevatten, afgezien van af en toe een pull-quote.

Welke boeken vind je op Blinkist?

Een van mijn grootste zorgen toen ik me aanmeldde, was of ze echt het soort boeken bij zich hadden dat ik graag wilde lezen. Ze hebben relatief goed werk verricht door de soorten titels die ze voeren te diversifiëren, en als het boek recenter en populairder is, is de kans groter dat de titel op Blinkist zult vinden.

Toen ik dieper inging op titels van klassieke filosofieën, vond ik ze echter ernstig tekortschieten. Er lijkt ook veel aandacht te zijn voor titels rond productiviteit, verkoop, leiderschap, ondernemerschap en mindfulness.

Met meer dan 3000 titels hebben ze een goede selectie, maar ze zullen vrijwel zeker niet elke titel hebben waarnaar je op zoek bent. Hier is een behoorlijke samenvatting, in verschillende categorieën, van enkele van hun topboeken.

Moet ik Blinkist nemen?

Ik zou zeggen dat dit afhangt van wat je uit Blinkist hoopt te krijgen. Ik heb mijn abonnement opgezegd, omdat ik toch liever het gehele boek lees. Dat betekent dat ik minder boeken kan lezen en dus selectiever moet zijn.

Bevestig je aanmelding in je e-mail.
Sorry, something went wrong!

Andere artikelen

alle artikelen
Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis van River Venture Partners.

Interviews
Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Growth hacker Ward van Gasteren heeft een boek geschreven en een groei-model ontwikkeld. Een interview of groeimodellen, de verandering van werk en wat growth hacking betekent.

Growth marketing
Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview over schaalbaar groeien met investeerder Arthur Nobel van Knight VC

Ondernemen