Hoe promoot je content?

Tips van contentmarketing expert Michel Ariens om een contentstrategie te bepalen. Welke onderwerpen maak je content over? En welke niet?
Ewoud Uphof

7/10/2020

Dit is stap

3

van de

Contentmarketing

handleiding.

In de vierde aflevering geeft Michel mij praktische tips over de promotie van content. Als je een artikel gemaakt hebt, hoe zorg je dan voor zichtbaarheid? Qua productie heb ik een goed ritme, maar hoe ga ik de content promotie optuigen?

Michel gebruikt: Buffer en Airtable Ewoud gebruikt: MeetEdgar.

In de vorige aflevering hebben we de productiekalender besproken. Daar wil je eigenlijk een promotiekalender naast zetten. Je kunt mijn productiekalender template.

Voorbeeld content promotie

Michel en ik bespreken dit artikel: Tips om je productiviteit in Gmail te verhogen als voorbeeld. Ik heb dit artikel geschreven. Ik had de promotie van dit artikel volgens Michel dus al kunnen doen. Je kunt in twee weken de suspence opbouwen. Je kunt op LinkedIn vast een teaser zetten met een Gmail tip.

Na deze podcast heb ik een link geplaatst op LinkedIn naar het artikel. Deze post heeft meer dan 6000 views. Dat is echt veel voor zijn klein bericht. Als ik meer van dit soort dingen deel, dan ga ik veel meer verkeer krijgen. Als je de draft van je artikel af hebt, dan kun je waardevolle content halen die je dan alvast kunt gebruiken als promotie-materiaal.

LinkedIn post

In Analytics kun je zien dat dit artikel nog best een long tail heeft gehad. Dat had ik niet verwacht!

Analytics Gmail artikel

Tips content promotie

Als je een trailer maakt voor een artikel dat je over twee weken aan de slag wilt, dan kun je terug refereren naar andere artikelen. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar je moet één tool gebruiken om je artikelen in op te slaan. Je zet hier een Airtable naast. Daar zet je direct de trailers in, zodat je via Airtable naar Buffer kunt inplannen. Er wordt dan automatisch in de toekomst gepost. Michel gebruikt: Buffer en Airtable. Je hoeft daar dan niet meer over na te denken. Ewoud gebruikt hier MeetEdgar voor.

Schrijf de promotie-post als je het artikel schrijft

Schrijf de post om een artikel te promoten eigenlijk direct met het artikel zelf. Op die manier zit je nog in de stof en kun je veel sneller een post maken. Zo verlaag je weer de frictie voor contentmarketing.

Houd het gesprek op gang

Social media gaat over gesprekken voeren. Een artikel is een manier om het gesprek op gang te helpen. Vergeet dus niet om de opvolging te doen van de comments op jouw posts.

Praktische tips om het gesprek op gang te houden

  1. Stel een vraag aan je publiek. Sluit je post dus af met een vraag en nodig mensen uit om de interactie in te gaan.
  2. Tag mensen, zodat je de interactie uitlokt. Je kunt mensen dus taggen in de comments, zodat ze het zien en er dan op reageren.
  3. Plaats geen link in de post zelf. Dat is hoe het algoritme van LinkedIn werkt: LinkedIn wil niet dat mensen van het platform af gaan, dus is het logisch dat posts zonder externe links veel beter zijn.

Wil je meer weten?

Lees dan de volgende artikelen over personal branding, abonneer op onze podcast of schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.

Meer tips om slimmer te werken?

Iedere donderdag deel ik mijn tips om slimmer te werken. Denk tool tips, workflows en templates.

Ontvang iedere donderdag slimmer werken tips in je inbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer funnels tips?

Iedere maandag stuur ik een e-mail met tips over het bouwen van funnels. Lees de laatste experimenten en praktische tips die je meteen kunt inzetten.

Ontvang iedere maandag funnel tips in je inbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer artikelen over ondernemen?

Iedere zaterdag stuur ik een e-mail met mijn inzichten en ervaringen over ondernemen.

Ontvang iedere zaterdag tips voor ondernemers

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Dit vind je misschien ook interessant

B2B Leadvergoeding (CPL) berekenen

B2B Leadvergoeding (CPL) berekenen

De Cost-Per-Lead is een belangrijke metric voor B2B lead generatie. Uitleg hoe je CPL berekent voor B2B leads, MQL en SQL.

Lees artikel
Content Plan maken

Content Plan maken

Het contentplan zorgt ervoor dat je posts schrijft met een impact. Ik ga er namelijk vanuit dat je meerdere kanalen draait naast contentmarketing.

Lees artikel
Contentstrategie opstellen

Contentstrategie opstellen

Contentstrategie opstellen voor drukke marketeers. In een half uur de essentiële onderdelen om aan de slag te gaan.

Lees artikel
Zoekwoorden onderzoek doen voor artikelen

Zoekwoorden onderzoek doen voor artikelen

Een artikel dat hoog in Google staat is gebaseerd op zoekwoorden-onderzoek. Tips om een compleet artikel te schrijven dat ook prettig leest.

Lees artikel
Hoe je een blog opzet met Webflow

Hoe je een blog opzet met Webflow

Zet je binnen 2 uur een eigen blog op. Bouw met Webflow templates in 2 uur een website.

Lees artikel
Doelgroep en onderwerpen bepalen contentmarketing

Doelgroep en onderwerpen bepalen contentmarketing

Breng focus in contentmarketing. Contentmarketing expert Michel Ariens legt uit hoe je onderwerpen, doelgroep en kanalen kiest.

Lees artikel