Blog < Ondernemen< Ondernemen

Controle loslaten

Als control freak wilde ik alles zelf in de hand houden. Dat moest ik loslaten toen er een business partner in mijn bedrijf erbij kwam.

Ondernemen
4/2/2021

In het boek Traction van Gino Wickman staat het concept van letting go of the vine uit. De meeste ondernemers zijn niet klaar voor het volgende niveau, omdat ze niet kunnen loslaten. Om te groeien moet je soms een leap of faith nemen. Begin dit jaar heb ik zo’n leap of faith genomen en ervaren hoe moeilijk het is om los te laten.

De afgelopen jaren heb ik zelfstandig gewerkt. Dat werkte goed, maar nu ben ik op een punt waarop het me tegenhoudt. Een volgende stap is om een business partner aan te haken, want alleen kan ik het niet schalen.

Omar en ik kennen elkaar sinds 2012 van een CXL cursus die we gedaan hebben samen. We hebben projectmatig veel samengewerkt. Ik weet dus dat Omar inhoudelijk sterk is. Omdat Omar en ik allebei alleen werkten, vroeg hij me vorig jaar of we niet structureel samen konden werken en zo synergie konden creëren. Ik wilde dat niet, omdat ik de controle in mijn bedrijf vast wilde houden. Toen ik begin dit jaar uit Kenia terugkwam, spraken we elkaar weer. Omar zei: “toch jammer dat we niet kunnen samenwerken.” Omdat ik nieuwe energie had na de vakantie, kwam ik tot de conclusie dat dit weldegelijk een goed idee is. 

We vullen elkaar goed aan en er zit synergie in een samenwerking. De afspraak was dat onze bedrijven 50/50 samengevoegd worden. Ondanks die gelijkwaardige verdeling, voelde het voor mij alsof Omar aandelen kreeg in mijn bedrijf.

In het verleden heb ik als minderheidsaandeelhouder in bedrijven gezeten en ik weet dat je dan aan het kortste eind kunt trekken. Dat wilde ik niet en dus is controle behouden belangrijk voor me.

Toen we de aandeelhoudersovereenkomst aan het opstellen waren, maakte ik allerlei gekke sprongen. Ik had grote moeite met het weggeven van de controle in mijn bedrijf. Ik kwam met constructies waarbij ik één aandeel meer zou hebben, zodat ik bij een patstelling toch een beslissing zou kunnen nemen in de aandeelhoudersvergadering. Een tweede idee was om Omar niet als zelfstandig bestuurder in te schrijven.

Terwijl ik dit schrijf, realiseer ik hoe absurd dit klinkt. Maar het waren de gedachten die ik toen had.  De constructies om controle te houden gingen in tegen wat we hadden afgesproken: een gelijkwaardige samenwerking. Omar kent me goed en heeft deze situatie heel goed aangepakt. Hij heeft me de ruimte gegeven om deze constructies te bespreken. Wat hij nog meer goed deed, was in de onderhandeling vragen waarom ik deze constructies wilde. Toen ik mijn slechte ervaring uit het verleden met hem deelde, kreeg hij meer context. Zo konden we een meta-gesprek voeren over wat deze aandeelhoudersovereenkomst voor mij betekende op emotioneel niveau.

Hij gaf me dus de ruimte om dit te bespreken, maar heeft nooit toegegeven. Terecht, want het was niet de afspraak. Ik was steeds aan het draaien. Een goede metafoor is hoe je een paard zadelmak maakt. Als je het te veel forceert, dan gaat het paard bokken en kun je nooit op zijn rug gaan zitten om hem te temmen. Je moet het paard rondjes laten rennen en laten uitrazen, totdat het paard uitgeput is. Dan geeft het paard zich gewonnen en komt vanzelf naar je toe. Dat is precies wat Omar bij mij heeft gedaan. Omar heeft mij dus zadelmak gemaakt!

Achteraf is het makkelijk praten, maar ik denk dat dit één van de belangrijkste beslissingen is geweest van de afgelopen 3 jaar in mijn ontwikkeling als ondernemer. En ik had deze keuze bijna niet gemaakt, omdat ik bang was om de controle kwijt te raken. Als ik in zijn situatie zou hebben gestaan, dan zou dit wellicht een reden zijn om de onderhandelingen af te breken. Dat deze deal doorgegaan is, heb ik te danken aan het geduld en vertrouwen van mijn business partner.

De controle weggeven is ongelofelijk moeilijk, maar is soms noodzakelijk. Zorg dus dat je dit op basis van vertrouwen doet en voer het gesprek op meerdere niveaus om tot de kern te komen. Zo kun je elkaar helpen om verder te komen.

Bevestig je aanmelding in je e-mail.
Sorry, something went wrong!

Andere artikelen

alle artikelen
Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Growth hacker Ward van Gasteren heeft een boek geschreven en een groei-model ontwikkeld. Een interview of groeimodellen, de verandering van werk en wat growth hacking betekent.

Growth marketing
Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview over schaalbaar groeien met investeerder Arthur Nobel van Knight VC

Ondernemen
Interview met growth hacker Davy Fung-A-Lo

Interview met growth hacker Davy Fung-A-Lo

Growth hacker Davy Fung-A-Lo over zijn transitie naar developer als volgende fase van growth marketing, zelf experimenten kunnen bouwen en de toekomst van advertising.

Growth marketing