Blog < Growth marketing< Talent Institute alumni

Interview met growth hacker Bart van der Ham

TTI alumnus Bart van der Ham is growth hacker bij Parkmobile. Zijn SEO experiment heeft in heel Europa impact gehad. Lees het interview om zijn tips te lezen.

Growth marketing
4/2/2021

Wie ben je en wat doe je nu?

Mijn naam is Bart van der Ham. Na de master Entrepreneurship heb ik de traineeship growth hacking gedaan. Via TTI ben ik gaan werken bij Park Now Group, bekend van Parkmobile in Nederland, en daar werk ik nu nog steeds. Ik ben onderdeel van twee teams en werk aan SEO, conversie-optimalisatie en content.

Waar heb je het meeste aan gehad tijdens de traineeship van TTI?

Ik ben van de lichting september 2019, dus in februari 2020 heb ik de traineeship growth hacking afgerond. Voor mij was TTI vooral een praktische verbinding. Ik was universitair geschoold, maar ik ‘kon’ niet echt iets, ik miste eigenlijk het hebben van een beroep. 

Ik had daarnaast een beetje een achtergrond in de online wereld, social media en marketing. Growth hacking sloot heel goed aan op mijn master Entrepreneurship. De traineeship was een goede manier om ergens mee aan de slag te gaan en te beginnen met werken.

Wat is het leukste aan je werk?

Dat ik mijn creativiteit kwijt kan in mijn werk. Je wordt als growth hacker uitgedaagd om out-of-the-box te denken. Growth hacking is ook heel dynamisch, je bent continu bezig met nieuwe testen. Vervolgens moet je itereren, analyseren en daarom is het voor mijn gevoel nooit hetzelfde.

Wat vind je het meest uitdagende aan je werk?

Het genereren van ideeën. Niet dat dit op zichzelf moeilijk is, maar het is altijd een mooie uitdaging om nieuwe experimenten en testen te vinden en om zo bezig te blijven. Als ik het even niet weet, dan ga ik er gewoon over lezen. Ik kan bijvoorbeeld ook een lijst van psychological biases erbij pakken en kijken of ik daar een idee uithaal. Ook doe ik vooral veel onderzoek naar onze data, of ik daar iets geks zie gebeuren. 

Wat ook belangrijk is, is om terug te gaan naar de backlogs, je vergeet soms dat je eerder misschien een goed idee had, dat je hebt opgeschreven maar op dat moment misschien niet mogelijk was of dat iets anders meer prioriteit had. 

Een goed framework om te prioriteren vind ik altijd erg fijn, zelf gebruik ik het PXL framework, dat heb ik bij CXL geleerd. Dat is customisable voor je eigen business, dus dat heb ik ook gedaan voor ons team. Het is voor ons management belangrijk dat er learnings volgen uit de experimenten die wij doen voor strategische initiatieven. Het PXL framework helpt ons prioriteren.

Daarnaast kan growth hacking erg krachtig zijn als het breed in de organisatie wordt gedragen. Soms is het wel een uitdaging om iedereen de waarde te laten inzien en om de resources beschikbaar te maken. Daardoor kan je soms beperkt worden tot je eigen marketingdomein en dan moet je uitkijken dat je je niet alleen focust op de kleine channel optimalisaties. Die zijn natuurlijk ook goed, maar het is veel lastiger om daar echte business growth mee te realiseren.

Wat is de campagne of experiment waar je het meest trots op bent?

Van SEO wordt er vaak gezegd dat het lastig om te experimenteren. Het is mij gelukt op experimenten met SEO te doen. Wij hebben op onze website een aantal startpagina’s voor SEO en daarmee hebben we allemaal experimenten gedaan waarmee we een ultieme formule van elementen proberen te creëren die bijdraagt aan de organische groei van zo’n pagina. 

Die SEO-strategie is door heel Europa in alle grote steden uitgerold. De organische groei per stad is 100-1000%. Dat is iets om trots op te zijn vanuit het perspectief van resultaat, maar ik ben er ook trots op dat ik growth hacking naar een organisatie heb gebracht en dat er een cultuur is gekomen waarin meer wordt geëxperimenteerd. We zijn van een test per maand naar een paar per week gegaan en ik sta nu aan het roer van een splinternieuw Growth Team.

Wat voor boeken, video’s of cursussen zou je anderen aanraden?

Ik vind The Mom Test (Bol, Amazon) altijd een boek om aan te raden, daar ga ook zo doorheen. Met je klanten praten is erg belangrijk, dat komt in dit boek naar voren maar ook hoe je dat heel goed kan doen. Ik vind dat een mooi boek. Ook vind ik Thinking Fast and Slow (Bol, Amazon) van Daniel Kahneman een aanrader, zeker als je biases interessant vindt. The Lean Startup ook zeker een aanrader. Bij CXL heb je een aantal goede cursussen.

Welke tools gebruik je?

Ik gebruik veel tools van Google, bijvoorbeeld Google Optimize. Ik heb ook geleerd dat veel mogelijk is zonder tools of met beperkte tools, je kan je ook laten meeslepen door alle features van tools, waardoor je focus verliest. 

Een goede project management tool is wel erg belangrijk vind ik, daar gebruik ik zelf Asana voor. Wij richten Asana in op basis van het Agile Framework van Product teams. De inrichting is op basis van verschillende niveaus zoals bijvoorbeeld features.

Wat voor tips heb jij voor growth hackers die nu gaan starten aan TTI?

Probeer tijdens je traineeship zo veel mogelijk te doen. Jij zit daar om te leren. Probeer daarom bij het bedrijf waar je zit niet alleen de opdracht uit te voeren maar ook zoveel mogelijk verschillende dingen die je bij TTI toe te passen, al is het in je eigen tijd. Daarna kan je je specialiseren of de dingen kiezen die je het leukst vindt.

Bevestig je aanmelding in je e-mail.
Sorry, something went wrong!

Andere artikelen

alle artikelen
Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis van River Venture Partners.

Interviews
Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Growth hacker Ward van Gasteren heeft een boek geschreven en een groei-model ontwikkeld. Een interview of groeimodellen, de verandering van werk en wat growth hacking betekent.

Growth marketing
Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview over schaalbaar groeien met investeerder Arthur Nobel van Knight VC

Ondernemen