Blog < Growth marketing< Talent Institute alumni

Interview met growth hacker Jasper Wolff

Jasper heeft zijn traineeship growth hacking volledig remote gedaan door de corona-lockdown. Hoe ervaart hij dit? Wat zijn de lessen van remote studeren?

Growth marketing
4/2/2021

Dit jaar geef ik 5 jaar training bij The Talent Institute. In een reeks interviews blik ik met alumni van The Talent Institute terug op hun groei als growth hacker. Wat is ze het meeste bijgebleven en wat levert groei op?

Wie ben je en wat doe je nu?

Mijn naam is Jasper, ik ben 24 jaar en heb een achtergrond in Hospitality. Op dit moment ben ik nog bezig met mijn traineeship aan The Talent Institute. Ik werk nu, vanuit de traineeship, bij Anfors Imperial, een wijnimporteur gevestigd in Rotterdam.

Ik ben onderdeel van de volledig remote-groep van TTI en dat gaat eigenlijk verrassend goed. TTI heeft dat uitstekend voorbereid en door continu feedback aan ons te vragen konden we steeds vrij eenvoudig schakelen tussen lessen over hoe we iets bijvoorbeeld in de les daarvoor hadden aangepakt. Daarnaast kan je alle lessen terugkijken door middel van Zoom recordings, dus dat werkt best goed. 

Verder zitten we in een Whatsapp groep met z’n allen, en daar stellen we, ook nu tijdens werk, regelmatig vragen aan elkaar en Zoomen we met elkaar over hoe we elkaar kunnen helpen bij dingen waar we vastlopen. Het is makkelijk om contact te maken. wat ook wel weer vreemd is, omdat je elkaar nog nooit hebt ontmoet. We willen elkaar wel allemaal graag een keer zien. Ik heb tot eind februari nog 1x per week training en daarna ga ik fulltime werken voor Anfors.

Wat heb je het meeste gehad aan de training tot nu toe?

De eerste drie weken training zijn vrij intensief en de mindset die je daaruit haalt is belangrijk in mijn ogen. Je leert dat als je iets niet weet, je er dan gewoon achter moet komen hoe iets wel werkt. Als je dat onthoudt, realiseer je vaak dat als je vastloopt, je toch verder kan door het bijvoorbeeld te vragen aan iemand uit je omgeving. Met die mindset kom je er toch uit als het even niet goed gaat.

Wat is het leukste aan je werk als growth hacker?

Lastig, het is natuurlijk heel erg breed, dus dat is al heel prettig. Je kunt veel verschillende projecten oppakken als growth hacker. Dus ik denk dat de afwisseling in je werk het leukst is, de diversiteit in de dingen die je kan doen. Aan de andere kant kan dat er soms voor zorgen dat je met zoveel dingen bezig bent dat je niet meer weet waar je mee verder moet. Het aanbrengen van structuur in je dag helpt daarbij.

Wat is het meest uitdagende aan je werk?

Het meest uitdagende op dit moment is dat ik geplaatst ben bij een bedrijf, zij weten niet precies hoe ze verder moeten komen en ze gaan er vanuit dat jij dat wel weet terwijl je ondertussen zelf nog dingen aan het uitzoeken bent. Het is dus uitdagend dat je niet in je directe omgeving mensen hebt die je kunnen helpen en ondertussen zorgen dat je bedrijf groeit. De verwachtingen van mijn collega’s, en van mijzelf, waarmaken, vind ik tot nu toe het meest uitdagende. Dat geeft ook een goede motivatie.

Wat is de campagne of experiment waar je het meest trots op bent?

De kerstperiode is de piek voor het seizoen van wijnleveranciers. Omdat de horeca gesloten was tijdens Kerst door de corona-lockdown zijn we direct aan consumenten gaan verkopen.

Mijn taak is nu om te zorgen dat er zo veel mogelijk wijn direct aan de consument wordt verkocht, waar normaal de kern ligt bij de restaurants. We hebben daarom meteen een aantal Facebook campagnes opgezet en ik wil nog niet zeggen dat ik heel trots ben op de resultaten die daaruit zijn gekomen, maar het is wel heel leuk om te zien wat je hebt opgezet en wat je daarmee realiseert, zoals een groot bereik. Daarnaast leer je weer van zo’n project.

Wat voor boeken, video’s of cursussen zou je anderen aanraden?

Op dit moment ben ik met name bezig met cursussen vanuit TTI van CXL. Echt daarbuiten heb ik me nog niet echt kunnen oriënteren, dus ik zou niet echt iets specifieks kunnen aanraden.

Welke tools gebruik je?

Google Tag Manager, daarin heb ik Hotjar. Daarnaast Facebook Manager, dus een advertentie-account. Ook ben ik onlangs begonnen met Google Optimize voor het opzetten van A/B testen en gebruik ik Mailchimp voor marketing automation.

Wat voor tips heb jij voor mensen die digitaal werken?

Beweeg in ieder geval genoeg. Neem af en toe een pauze en loop een stukje. Ik vind dat zelf ook af en toe lastig, maar als ik het wel doe scheelt dat enorm in mijn gemoedstoestand en focus. Als je hier toch niet de tijd voor weet te vinden dan raad ik in ieder geval aan om even je benen te strekken en in je kamer even een rondje te lopen. Dat is denk ik erg belangrijk.

Bevestig je aanmelding in je e-mail.
Sorry, something went wrong!

Andere artikelen

alle artikelen
Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis van River Venture Partners.

Interviews
Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Growth hacker Ward van Gasteren heeft een boek geschreven en een groei-model ontwikkeld. Een interview of groeimodellen, de verandering van werk en wat growth hacking betekent.

Growth marketing
Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview over schaalbaar groeien met investeerder Arthur Nobel van Knight VC

Ondernemen