Blog < Growth marketing< Talent Institute alumni

Interview met growth hacker Joel Monté

Als growth hacker bij de Strategiefabriek is Joel Monté verantwoordelijk voor de groei van een creatieve meetinglocatie. Hoe pakt hij dat aan tijdens een lockdown?

Growth marketing
4/2/2021

Dit jaar geef ik 5 jaar training bij The Talent Institute. In een reeks interviews blik ik met alumni van The Talent Institute terug op hun groei als growth hacker. Wat is ze het meeste bijgebleven en wat levert groei op?

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Joel Monté en ik werk momenteel voor de Strategiefabriek.

Tijdens mijn opleiding aan de Hotelschool was ik geïnteresseerd in marketing en groei. Daarom heb ik in februari 2018 deelgenomen aan het traineeship growth hacking bij The Talent Institute

Het traineeship heb ik gevolgd bij Strategiemakers, het zusterbedrijf van de Strategiefabriek. Daar ben ik blijven werken. Strategiemakers werken meer op projectbasis. Het bouwen van het merk van de Strategiefabriek sprak me meer aan dus heb ik intern een overstap gemaakt.

De Strategiefabriek verhuurt creatieve ruimtes met brainstormruimtes, training ruimtes en studio mogelijkheden aan externe teams en aan Strategiemakers om hun vooruitgang te realiseren.

Wat is het leukste aan je werk als growth hacker?

Het is een vervelende tijd voor veel mensen, dus is het misschien gek om te zeggen, maar de uitdagingen die we nu hebben in deze onzekere tijden vind ik erg interessant. 

We moeten losbreken uit onze vaste processen. Ons business model is omgedraaid en dat is natuurlijk heel vervelend. Ik krijg energie van het bedenken van experimenten hoe we dit kunnen omdraaien. Dan zie je vooruitgang en dat vind ik het leukste aan mijn werk nu.

Wat is het meest uitdagende aan je werk?

Een uitdaging is om continue op de hoogte te blijven van de nieuwste trends in growth hacking. Er zijn steeds nieuwe manieren om groei te realiseren en je moet op de hoogte blijven.

Een tweede uitdaging is om mijn collega’s mee te krijgen. Ik werk bij een klein bedrijf en dus het growth hacking team, dat ben ik. We moeten dus kiezen welke dingen we wel en niet doen. Ik heb vanaf het begin moeten vechten om dingen voor elkaar te krijgen.

Een uitdaging is wel dat de praktijk lastiger is dan de theorie. De theorie die je leert gaat van A naar B naar C. In de praktijk is dat niet zo gestructureerd en gaat het van A naar Q naar K als het ware. Dat is soms uitdagend, maar dat is ook leuk.

Wat is de campagne of experiment waar je het meest trots op bent?

Ik ben er trots op dat wij echt op 0 stonden en nu op '1' staan.  Wij gebruiken nu een dashboard waar wij informatie uit halen en beslissingen uithalen. Wij gebruiken ActiveCampaign als CRM systeem en als e-mail campagne systeem.

Wij hebben veel geprobeerd op social en het maken van content. Daar hebben wij weer learnings uitgehaald. Daar ben ik eigenlijk het meeste trots op, dat ik kleine dingen kan toevoegen wat het steeds beter maakt en dat ook terugzien in de cijfers.

Wat voor boeken, video’s of cursussen zou je anderen aanraden?

Tijdens mijn tijd bij TTI tijd heb ik veel gebruik gemaakt van CXL. Het boek Hacking Growth(Bol, Amazon) van Sean Ellis vond ik ook handig om te lezen aan het begin van mijn traineeship. Verder lees ik veel boeken om bij te blijven en nieuwe dingen te leren. Het is goed om om verschillende invalshoeken te leren over de onderwerpen. Momenteel lees ik Scaling up (Bol, Amazon) van Verne Harnish en Grip (Bol, Amazon) van Rick Pastoor. Beide hele praktische boeken, dit maakt het ook toepasbaar en kan je gelijk mee experimenteren. Dat waardeer ik altijd in een boek. Als ik echt iets specifieks wil weten dan google ik vaak naar onderwerpen en haal daar best practices uit. 

Welke tools gebruik je?

Persoonlijk gebruik ik Todoist om al mijn taken bij te houden en daar overzicht in te krijgen. Met het team gebruiken wij voornamelijk Activecampaign voor sales en e-mail, Mural  (online whiteboard tool) om de week te plannen en DOD te bepalen.

Ik gebruik eigenlijk heel veel tools als je er zo over nadenkt. De tools die ik eigenlijk het meeste gebruik zijn allemaal van Google en zijn het meest standaard zoals Google Analytics, Google Drive, Google Docs etc. Voor onze marketing gebruiken wij Bitly, Canva, Davinci resolve (video editen) en onze eigen interne documenten om alles bij te houden. 

We hebben een tijdje Airtable gebruikt maar die is niet blijven hangen als tool.

Waar wil jij je nog in ontwikkelen?

Ik stel ieder jaar een doel dat ik dat jaar privé als zakelijk wil bereiken. Zakelijk heb ik vooral de focus gezet om beter te leren schrijven en te spreken. Ik heb gemerkt dat schrijven enorm belangrijk is, daar wil ik dan ook verder in groeien en ben daarom zelf een blogje gaan maken. Voor het spreken geldt eigenlijk hetzelfde. Vorig jaar ben ik begonnen met mijn podcast 'Fabriekszaken met Joël'. Daar leer ik ontzettend veel van.

Daarnaast zijn wij nu druk bezig market automation toe te passen op de Strategiefabriek. Wij zijn nu veel content aan het maken en ActiveCampaign aan het optimaliseren. Dit om als uiteindelijke doel een geautomatiseerde sales funnel te maken. Dat heb ik ook zelf als ontwikkeldoel gesteld.

Wat voor tips heb jij voor andere growth hackers?

Wat ik heb geleerd over de afgelopen tijd is dat een proces volgen echt mega belangrijk is. Het moet wel een proces zijn die jij en je team prettig vinden. Dit geldt eigenlijk voor veel alle dingen die je doet, ook voor je experimenten. Als je dat niet doet dan raak je op een gegeven moment het overzicht kwijt. De kans bestaat dat je dingen dubbel gaat doen of je omgeving niet mee krijgt. Je resultaten delen, is daarom ook een goede tip.

Verder zou ik zeggen om veel dingen uit te proberen. Als je iets hebt gevonden dat ook blijven te gebruiken en te doen. Het klinkt cliché maar jezelf uit je comfort-zone halen helpt ook heel erg. Als ik dat doe merk ik dat ik het meeste leer maar ook scherp en creatief blijf.

Bevestig je aanmelding in je e-mail.
Sorry, something went wrong!

Andere artikelen

alle artikelen
Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis van River Venture Partners.

Interviews
Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Growth hacker Ward van Gasteren heeft een boek geschreven en een groei-model ontwikkeld. Een interview of groeimodellen, de verandering van werk en wat growth hacking betekent.

Growth marketing
Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview over schaalbaar groeien met investeerder Arthur Nobel van Knight VC

Ondernemen