Blog < Growth marketing< Talent Institute alumni

Interview met growth hacker Ken Lam

TTI alumnus Ken Lam is Growth team lead op innovatie-trajecten bij bedrijven, zoals FrieslandCampina, Nationale-Nederlanden en de Volksbank. Hij deelt de lessen van 4 jaar corporate innovatie.

Growth marketing
4/2/2021

Dit jaar geef ik 5 jaar training bij The Talent Institute. In een reeks interviews blik ik met alumni van The Talent Institute terug op hun groei als growth hacker. Wat is ze het meeste bijgebleven en wat levert groei op?

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Ken Lam en ik ben Lead Digital Innovator bij The Talent Institute. Onze consultants leveren innovatiekracht aan innovatie teams. Door onze innovatie en digitale skills in te zetten helpen wij onze klanten met het ontdekken, valideren en groeien van nieuwe producten en diensten..

Ik heb de Growth Hacking traineeship in september 2017 gedaan, dat was een traject van 7 maanden. Toen heb ik het Digital Innovator programma gedaan. Ik stond destijds aan het begin van deze nieuwe propositie.

Digital Innovators helpen corporates om innovatie succes te behalen. Dat doen we op project basis van 3-9 maanden waarbij we corporates zoals Philips, Nationale-Nederlanden hands-on helpen door executiekracht te leveren op het gebied van innovatie en digitale groei. We werken samen met innovatieteams en via onze eigen ontwikkelde innovatiefunnel helpen we met innoveren van nieuwe producten en diensten.

We gebruiken frameworks als Lean start-up en Design Thinking in combinatie met Growth Marketing technieken. Zelf heb ik op verschillende projecten gewerkt en waarde kunnen leveren op verschillende fases van ontwikkeling. 

Discovery fase waarin je op zoek gaat naar een probleem en een mogelijke oplossing voor een specifieke doelgroep. In de tweede fase, de validatie fase, valideren we verschillende oplossingsrichtingen voor het gevonden probleem. Dit doen we bijvoorbeeld door aannames te testen en te valideren door een prototype te bouwen. Wanneer we een zogenaamde problem/solution fit hebben ontwikkelen we de oplossing door. In deze build fase bouwen en schalen we het product of dienst met als doel een product/market fit te bereiken. Hierbij maken we veel gebruik van optimalisatie technieken.

Ik heb op verschillende projecten gewerkt. Van een gezonde snack voor kinderen bij een grote FMCG tot een propositie bij een van de grootste verzekeraars van Nederland binnen het woondomein gefocust op duurzaamheid. Soms is dat productinnovatie en vanaf het begin een nieuwe start-up opzetten. In andere gevallen optimaliseren en valideren we onderdelen van de funnel met experimenten.

Binnen TTI coach ik ook mijn nieuwe collega’s. We starten met een case tijdens de onboarding maand om kennis te krijgen van innovatie en growth technieken. Ik help ze met de case waarbij je me kan beschouwen als de coach aan de zijlijn die ze ook helpt en stuurt om een project bij de klant in goede banen te leiden.

Waar heb je het meeste aan gehad tijdens de traineeship van TTI?

De mindset shift is belangrijk geweest. Het denken ‘alles is mogelijk’ en ga het maar eens doen om te weten of het wel of niet werkt, dat is echt heel belangrijk geweest. Er zijn altijd veel aannames maar uiteindelijk is het een kwestie van gewoon doen. De tools en tactics zijn leuk, maar de Growth mindset vind ik vooral erg belangrijk en blijft me bij.

Wat is het leukste aan je werk?

Mijn werk is erg divers omdat ik projecten doe van ongeveer 6 maanden. Het verschil in de aanpak van marketing en innovatie vind ik boeiend. Ook het werken met andere teams vind ik gaaf. Het delen van kennis en zo een steentje bijdragen aan het succes vind ik erg leuk. De combinatie van diversiteit, bijdragen aan succes en steeds meer zelf doen vind ik erg leuk.

Wat is het meest uitdagende aan je werk?

In de corporate wereld zijn ze heel goed in wat ze doen, maar om de bestaande way of working los te laten is wel lastig voor corporates. Om het zaadje te planten om anders te gaan werken vind ik wel interessant en zie ik ook als een challenge.

Als externe consultant wil je snel resultaat laten zien en dat vind ik soms wel lastig. Innovatie is soms namelijk best vaag, je weet niet wat de directe uitkomst is. Ongeacht of er uiteindelijk wel of geen validatie plaatsvindt is het dus soms wel eens uitdagend of je succes boekt voor de klant.

Wat is de campagne of experiment waar je het meest trots op bent?

De ontwikkeling van een nieuwe, gezonde snack voor kinderen voor een van onze klanten. Het ging om een koekje met fruitsmaak. Ik heb die koekjes ook geproefd en ik vond ze heel flauw, maar kinderen vonden het heel lekker, omdat ze een andere smaakbeleving hebben. 

Dat laat het belang van het werken met de eindgebruiker zien. Niet ‘dit denken wij dat onze klanten lekker vinden en dit breng ik op de markt’. Dat was voor mij een belangrijke realisatie moment dat zij een andere behoefte hebben en daar moet je aan voldoen om een product te maken waar echt vraag naar was.

Wat voor boeken, video’s of cursussen zou je anderen aanraden?

Ik vind zelf het lezen van veel boeken moeilijk. Ik vind Blinkist heel fijn om te luisteren. Zo krijg je de belangrijkste learnings mee. Als ik het boek dan gaaf vind, dan lees ik het boek zelf. Ik zet ‘m ook wel eens op random, dan krijg je boeken die je zelf niet zomaar zou lezen. Dat vind ik leuk om zo nieuwe domeinen kennis meekrijgt. Zo krijg je nieuwe boeken buiten je eigen domeinen die interessant zijn.

Waar ik ook veel naar luister die ik erg leuk vind is een luchtige podcast genaamd ‘man man man de podcast’. Dit gaat over het leven van drie Nederlandse DJ’s en in elke podcast bekijken ze hoe mannelijk ze zijn of niet. Dat is een leuke luchtige podcast, wat een fijne afwisseling is van de focus op kennis.

Welke tools gebruik je?

Trello vind ik een fijne tool. In ons werkveld moeten we schikken naar de tooling van de klant. Als ik zelf werk met Trello of Google Drive, dan merk je toch dat je vaak terug moet vallen op de tooling van een klant zoals een Powerpoint en Excel.

Zoom of Google Meet vind ik erg fijn. Ik heb in Airtable een eigen experiment dashboard gemaakt. Trello vind ik fijn voor een To Do lijst. Mixmax vind ik chill om afspraken te plannen en sales-wise of iemand een e-mail heeft geopend. Jira is een fijne tool om met je team Agile/Scrum te werken.

Waar wil jij je nog in ontwikkelen?

Ik wil me verder ontwikkelen in leadership skills. Hoe zorg je dat je mensen meekrijgt in een organisatie zodat je het nut kunt laten inzien. Kennisoverdracht vind ik ook belangrijk, zodat ik zorg dat andere mensen het ook kunnen doen op deze manier. Zo hoop ik een groepje te vormen waarbij we zowel op het gebied van innovatie en Growth Marketing een expert zijn, ook voor de volgende generatie professionals.

Wat voor tips heb jij voor andere growth hackers?

Ik vind zelf gestructureerd werken heel fijn. Als je net begint, dan wil je ‘gaan gaan gaan’ en meteen wat gaan doen. Denk na over ‘waarom doe ik dit experiment’. Doe ik dit omdat ik dit leuk vind, of omdat het een doelstelling heeft. Vervolgens ga je een experiment opzetten en volgt de analyse er logisch op. Zo kun je zeggen of iets wel of niet gevalideerd is. Zo kun je teruggrijpen op dingen die je gedaan hebt en kun je van die learnings weer leren. Als je meer wilt weten over Digital Innovators, neem dan contact met me op. Ik vertel je daar graag meer over.

Bevestig je aanmelding in je e-mail.
Sorry, something went wrong!

Andere artikelen

alle artikelen
Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis van River Venture Partners.

Interviews
Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Growth hacker Ward van Gasteren heeft een boek geschreven en een groei-model ontwikkeld. Een interview of groeimodellen, de verandering van werk en wat growth hacking betekent.

Growth marketing
Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview over schaalbaar groeien met investeerder Arthur Nobel van Knight VC

Ondernemen