Blog < Growth marketing< Talent Institute alumni

Interview met growth hacker Toon van Welsem

Growth hacker Toon van Welsem van Sprints & Sneakers vertelt over marketing automation bouwen, 'big wins' in experimenten en nieuwe dingen leren.

Growth marketing
13/2/2021

Dit jaar geef ik 5 jaar training bij The Talent Institute. In een reeks interviews blik ik met alumni van The Talent Institute terug op hun groei als growth hacker. Wat is ze het meeste bijgebleven en wat levert groei op?

Wat is je achtergrond en wat doe je nu?

Mijn naam is Toon van Welsem, ik ben 27 jaar en woon in Amsterdam. Ik ben in september 2019 begonnen aan het traineeship growth hacking bij The Talent Institute. Daarvoor heb ik een tijdje als marketeer gewerkt. Dat vond ik erg leuk werk maar ik miste het toetsen van aannames op basis van data. Zodoende ben ik bij TTI terecht gekomen. Dat was meteen een goede klik, ik vond het een hele vette omgeving met jonge, ambitieuze mensen. Ik heb bij VM Groep mijn traineeship gedaan, dat is een rebranding agency. Ik wilde graag bij een agency werken. Ik heb veel geleerd bij dit bedrijf, maar qua bedrijfscultuur was ik op zoek naar iets anders.

Toen ben ik door gaan zoeken en kwam ik uit bij Sprints & Sneakers, een growth hacking agency. Daar werk ik nu sinds mei  en dat bevalt enorm goed. Ik werk voor uiteenlopende klanten, zoals Bols en Energy Australia. Verder ben ik bezig voor Amsterdam Watch Company, die verkopen vintage horloges.

Ik werk ook voor The Fixables, een reparateur van Macbooks en telefoons, daar doe ik nu met name SEO en Google Ads voor en ga ik ook het CRM systeem implementeren. Er zijn klanten waar we afgekaderd werken en een opdracht uitvoeren, maar het liefst hebben we de vrijheid om op zoek te gaan naar waar we mogelijkheden zien voor groei en te experimenteren.

Wat heb je het meest gehad aan je traineeship?

Met name het zelfvertrouwen waar je uiteindelijk mee weg loopt. Als ik nu iets niet kan, dan denk: ‘Nou dan kan ik het waarschijnlijk wel leren en kan ik het volgende week wel’. Dus de mentaliteit en de growth mindset heb ik het meest aan gehad. 

Toen ik aankwam bij TTI was ik al redelijk vertrouwd met verschillende tools en online marketing, maar niet met het vermogen dat je alles kan leren in relatief korte tijd en het onbekende daardoor sneller omarmt. Het opzetten en denken in experimenteren heb ik toch wel het meest aan gehad.

Wat is het leukste aan je werk en wat het meest uitdagend?

Het leukste is dat je bij ondernemers aan tafel zit en ze op een innovatieve manier mag helpen met het efficiënter inrichten van hun marketing en hen helpt bij het ontdekken van nieuwe mogelijkheden. Naast de marketing mag je ook adviseren over het product en daar zit overigens ook meteen de grootste uitdaging. De meeste ondernemers weten niet echt wat growth hacking precies inhoudt en dat het met name om het proces draait. Je wilt ze meenemen  in het proces van experimenteren en ze ‘falen’ laten omarmen en fouten durven laten maken. Fouten op kleine schaal weliswaar, zodat verspilling van budget en tijd voorkomen kan worden.

Daarnaast verwachten ondernemers soms dat er binnen een maand al een ‘big win’ is gerealiseerd. Dat is niet altijd het resultaat van growth hacking. Die verwachtingen moet je dus managen. Dat doe ik bijvoorbeeld door voorbeelden van andere klanten te gebruiken, wat we daar hebben gedaan en wat de resultaten daarvan zijn. Daarnaast probeer ik te benadrukken dat je dingen leert. Ook probeer ik het zo simpel mogelijk uit te leggen, geen jargon of moeilijke termen, maar termen gebruiken die de klant snapt.

Wat is de campagne of experiment waar je het meest trots op bent?

Ik heb marketing automation ingericht voor eRoutes, zodat mensen die zich aanmelden worden geactiveerd om de app te blijven gebruiken. Maar daarnaast probeerden we ook mensen die churnen, dus de app niet meer gebruiken te heractiveren. Zo hebben we nog een aantal slimmigheden ingebouwd. Daar had ik destijds vrij weinig ervaring mee maar dat heb ik vrij snel uit de grond gestampt en dat werkt heel goed, dus daar ben ik wel trots op. 

Voor ons eigen CRM bouw ik dat nu ook marketing automation flows, gecombineerd met Whatsapp. We hebben een eigen in-house tool ontwikkeld, die heet Nick, waarmee je geautomatiseerd Whatsapp berichten stuurt en die kan je ook koppelen aan je CRM. 

Waarom hebben we dat gedaan? Er is een 98% open rate van Whatsapp berichten tegen een lager dan 20% open rate van e-mail, dus leek dat ons een slimme zet.

Wat voor boeken, video’s of cursussen zou je anderen aanraden?

The Lean Startup (Bol, Amazon) is zeker een aanrader om te lezen. Het is het eerste boek wat ik heb gelezen naar aanleiding van mijn traineeship. Hacking Growth (Bol, Amazon) is ook een boek waar ik veel aan heb gehad. 

Hooked (Bol, Amazon) vond ik ook een heel interessant boek, dat gaat erover hoe je mensen laat terug komen en eigenlijk verslaafd maakt aan je product. Ook vanuit ethisch perspectief interessant om over na te denken, is dit wenselijk?

Een ander interessant boek wat ik onlangs heb gelezen is 21 lessen voor de 21e eeuw (Bol, Amazon) van Yuval Noah Harari. Dat vond ik echt een top boek. Technologie en data komen veel aan bod en het maakt je bewuster, ook als growth hacker, wat je rol daarin is. Mensen die andere mensen proberen te sturen mogen zich daar soms wel bewuster van zijn.

Wat voor tools gebruik je?

Welke tools niet, haha. Heel veel. Eigenlijk alles van Google, Google Ads tot Google Search Console tot Tag Manager. Een van mijn favoriete tools is Integromat. Een tool waarmee je snel een grote verscheidenheid aan automations kan bouwen. Het doet hetzelfde als Zapier, maar geef je net wat meer controle over hoe je automations werken. 

Verder gebruik ik voor het loggen van experimenten Airtable. Voor SEO gebruiken we Semrush. Ik gebruik ook veel Screaming Frog, Activecampaign, Autopilot. Daarnaast gebruiken we eigenlijk alles waar je kan adverteren, van Pinterest tot Facebook tot Quora. Ik gebruik veel sheets, Google Data Studio om bijvoorbeeld snel een dashboard te bouwen voor een klant. Ik gebruik Photoshop als ik snel een visual wil maken. Dan zijn er nog veel Chrome-extensies die ik gebruik.

Waar wil jij je nog verder in ontwikkelen?

Lead worden in hoe je het proces van experimenten faciliteert. Ik zit nu vaak zelf achter de knoppen en het lijkt me heel gaaf om mensen aan te sturen. Dus bijvoorbeeld een team waarin een software developer zit, een marketeer, een copywriter en een data analist en dat samenbrengen. Dat is een pad wat ik graag zou willen bewandelen.

Verder wil ik heel goed worden in A/B testen. Ik hoor heel veel mensen over dit onderwerp maar voor m’n gevoel weten veel mensen niet precies wat dit inhoudt en wat je er precies voor nodig hebt. Ik heb onlangs een course gedaan op CXL en toen dacht ik wel dat het heel gaaf zou zijn als ik dat echt heel goed zou kunnen. Daar wil ik me dus verder in specialiseren.

Wat voor tips heb jij voor andere of beginnende growth hackers?

Het is sowieso goed om veel te lezen, maar met lezen alleen kom je er niet. Ga ook echt aan de knoppen draaien en experimenten opzetten. Wees niet bang om op je bek te gaan, dat hoort echt bij ons vak en doe ik zelf ook dagelijks. Omarm dat en wees er comfortabel mee. Je kan er het beste zo snel mogelijk mee beginnen.

Daarnaast is het goed om snel een netwerk op te bouwen, met veel mensen een connectie te zoeken waarvan je denkt dat je daar iets van kan leren. Probeer ook anderen iets te leren, want door iets uit te leggen, leer je zelf ook weer.

Ik kan iedereen die TTI overweegt het heel erg aanraden om het te doen, zeker als je aan het begin van je carrière staat en niet goed weet wat je wil maar je hart gaat wel sneller kloppen van marketing, tech en data. Ik denk echt dat growth hacking de toekomst is van marketing. Het woord is waarschijnlijk wat over-hyped, maar ik kan de traineeship aan TTI aan iedereen aanraden. Ik heb daar ook gewoon een hele leuke tijd gehad.

Bevestig je aanmelding in je e-mail.
Sorry, something went wrong!

Andere artikelen

alle artikelen
Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis van River Venture Partners.

Interviews
Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Growth hacker Ward van Gasteren heeft een boek geschreven en een groei-model ontwikkeld. Een interview of groeimodellen, de verandering van werk en wat growth hacking betekent.

Growth marketing
Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview over schaalbaar groeien met investeerder Arthur Nobel van Knight VC

Ondernemen