Blog < Growth marketing< Talent Institute alumni

Interview met growth hacker Roy van Amerongen

TTI alumnus Roy van Amerongen deed in 2017 zijn traineeship growth hacking. Het experimenteren voert hij nu ook in zijn persoonlijke leven door - net als ik.

Growth marketing
4/2/2021

Dit jaar geef ik 5 jaar training bij The Talent Institute. In een reeks interviews blik ik met alumni van The Talent Institute terug op hun groei als growth hacker. Wat is ze het meeste bijgebleven en wat levert groei op?

Wie ben je en wat doe je nu?

Mijn naam is Roy van Amerongen. In september 2017 ben ik gestart met het traineeship growth hacking van TTI. Mijn traineeship heb ik gedaan bij YourConnector in Amsterdam. Dat is een bedrijf dat de focus heeft op employer branding.

Ik ben momenteel werkzaam als freelance growth hacker bij De firma kaas op het gebied van acquisitie en social advertising. 

Gaandeweg heb ik mijn passie ontdekt op het gebied van vitaliteit en performance. Ik ben daarin bezig om OERsterk coach te worden. Met 2 anderen ben ik bezig met De Leefstijlwinkel, daar geven we online leefstijladvies op maat.

Daarnaast bouw ik mee aan Human Performance Lab, waarmee we ons richten op de zakelijke markt om missie-gedreven organisaties helpen optimaal te presteren met vitale werknemers. We hebben een team van specialisten bij elkaar verzameld om het ‘team achter het team’ te zijn. We zijn nog bezig met het vinden van product/market fit. We zijn aan het onderzoeken wat de beste vorm is om dit bedrijf in te gieten.

Via LinkedIn kwam ik in contact met mijn co-founders. Er was een klik, want we hebben dezelfde interesses en focus. Zo zijn de samenwerkingen ontstaan. Een van de founders heeft ook een growth hacking traineeship gedaan (bij GrowthTribe) en heeft daarna een opleiding tot vitaliteitscoach gedaan. We hebben dezelfde achtergrond, maar op een net andere manier.

Verder start ik net met het coachen van prestatiegerichte mannen. Door de basis - je eigen vitaliteit - op orde te hebben, kan je beter presteren.

Waar heb je het meeste aan gehad tijdens de traineeship van TTI?

De growth mindset ervaar ik nog steeds. Daar zit echt wat in om op een andere manier naar bepaalde zaken te kijken. Dat kun je ook toepassen op persoonlijke ontwikkeling en vraagstukken die in je werk naar voren komen. Dat houdt ook in dat je een leergierige blik moet hebben en daar heb ik nog steeds profijt van.

Wat is het leukste aan je werk?

Het experimenteren vind ik het leukste. Tijdens mijn werk als growth hacker heb ik geleerd om experimenten te doen. Zulke experimenten ben ik ook gaan doen in mijn persoonlijke leven. Dat spreekt me enorm aan. De variatie ontstaat hierin en dat houdt het leuk.

Wat is het meest uitdagende aan je werk?

Nu ik een half jaar voor mezelf werk, merk ik dat het wel spannend vind om met die vrijheid om te gaan. In loondienst weet je wanneer je werkt. Het is wennen om zelf mijn tijd in te delen. Ik vind het een uitdaging om mezelf kaders te stellen om dingen gedaan te krijgen.

Wat is de campagne of experiment waar je het meest trots op bent?

Er zijn niet echt experimenten die eruit springen. Een persoonlijk experiment dat ik heb gedaan is dat ik een speciale bril draag als het donker wordt. De bril blokkeert blauw licht. Zo val ik beter in slaap en slaap ik beter door. Dat meet ik met een Whoop en Fitbit - een tracker. Daar zag ik een significante stijging van mijn diepe slaap in de data.

Wat voor boeken, video’s of cursussen zou je anderen aanraden?

Het boek “Op zoek naar antwoorden” (Bol, Amazon) van Wiggert Meerman heb ik net gelezen. Wiggert is de host van de podcast Eindbazen. Ik vond dat een inspirerend boek waarin hij inzichten deelt die erg herkenbaar zijn. Als we het dan over Biohacking hebben op het gebied van adem halen dan vind ik Mindlift (Bol, Amazon) van Kasper van der Meulen echt gaaf.

Zelf ben ik geïnspireerd door platforms als Oersterk en Tibor.nl. Daar zijn dagelijkse Youtube filmpjes en nieuwsbrieven waar voor mij interessante content te vinden is.

Welke tools gebruik je?

  • Slack
  • Chrome extensies als Pixelhelper, Grammarly, OnePassword, Momentum

Waar wil jij je nog in ontwikkelen?

Coaching vind ik erg leuk. Leiderschap en nog meer op het gebied van vitaliteit. Ik zoek dan de combinatie tussen deze drie domeinen.

Wat voor tips heb jij voor andere growth hackers?

Maak zoveel mogelijk fouten - probeer alles waarvan je denkt dat het werkt. Zowel in het traineeship, op het werk maar ook vooral daarbuiten. Je maakt een eerste stap in je carrière en of dat over 10 jaar nog steeds is wat je doet, misschien niet, misschien wel. Maar gebruik de kennis van het experimenten ook in je persoonlijke leven. Op groeienmetroy.nl lees je meer informatie van Roy om beter te presteren.

Bevestig je aanmelding in je e-mail.
Sorry, something went wrong!

Andere artikelen

alle artikelen
Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis van River Venture Partners.

Interviews
Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Growth hacker Ward van Gasteren heeft een boek geschreven en een groei-model ontwikkeld. Een interview of groeimodellen, de verandering van werk en wat growth hacking betekent.

Growth marketing
Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview over schaalbaar groeien met investeerder Arthur Nobel van Knight VC

Ondernemen