Personal branding Inzichten 2 maanden

Na 2 maanden bezig te zijn met personal branding zijn dit de 8 inzichten die ik heb opgedaan. Tips over content-productie en promotie.
Ewoud Uphof

7/10/2020

Dit is stap

5

van de

Personal Branding

handleiding.

In dit artikel

De afgelopen 6 weken heb ik iedere week een artikel geplaatst en een podcast gepubliceerd. Mijn doel is om een personal brand te bouwen. Dit heb ik geleerd in de afgelopen 6 weken.

Contentstrategie strak krijgen is lastig

Het probleem dat iedere week teruggekomen is, was dat ik te breed content wil maken. Het zorgt ervoor dat ik veel te veel ideeën in mijn productiekalender heb staan. De kalender slipt dicht, waardoor ik geen overzicht meer had. Ik heb meerdere templates geprobeerd.

De oplossing is om te schrijven over een heel specifiek en afgebakend domein. Zo kun je de diepte ingaan, in plaats van de breedte.

Content Promotie ‘durf’ ik niet

Het voelt gek genoeg toch niet prettig om artikelen te delen die niet helemaal ‘af’ zijn. Ik merk dat ik eerst artikelen echt goed wil hebben, voordat ik deze deel op mijn LinkedIn. Daar heb ik moeite mee: zitten mensen wel op mijn content te wachten?

Consistentie is lastig en een buffer helpt je daarbij

Het blijft lastig om iedere week een te publiceren. Enerzijds omdat ik het ‘eng’ vind om op social te schrijven. De nieuwsbrieven zijn wel goed gegaan, maar dat liep vast, omdat er geen buffer zat in de artikelen die ik in de toekomst wilde plaatsen.

Documenteren en informeren zijn echt andere manieren van content maken

Omdat ik een combinatie wilde maken tussen documenteren en informeren, raakte ik ook in de war. Het is goed om gewoon bij te houden wat je doet. Dan hoef je niet na te denken over waar je content over maakt, want je houdt gewoon bij wat je doet.

Een podcast opnemen is veel makkelijker dan je denkt.

Michel en ik zijn een paar maanden geleden begonnen met een podcast. Het was eerst een beetje onwennig, maar nu nemen we iedere week een gesprek op. Dat werkt heel goed voor ons beiden. We hebben allebei een microfoon gekocht en de geluidskwaliteit is een stuk beter. Benieuwd welke jij beter vindt! Ewoud heeft de Samson Q2U en Michel heeft de BlueYeti.

Veel content maken zorgt dat je beter wordt

Zeker aan het begin wilde ik te veel boodschappen in één artikel plaatsen. Ik merk dat ik beter kaders kan geven aan een artikel. Met name de feedback van proeflezers heeft me goed geholpen.

Productie kost meer tijd dan gedacht

Ik merk dat goede artikelen schrijven toch meer tijd kost dan ik had gedacht. Sommige artikelen schrijf ik in een uur op en herschrijf ik daarna. Maar om een artikel live te hebben volgens de standaard die ik heb kost me meer tijd.

Begin met schrijven en schrap erna

De beste manier om dit te doen is om gewoon te schrijven zonder filter. Als je gedachten op papier staan, dan kun je deze herschikken.

Meer tips om slimmer te werken?

Iedere donderdag deel ik mijn tips om slimmer te werken. Denk tool tips, workflows en templates.

Ontvang iedere donderdag slimmer werken tips in je inbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer funnels tips?

Iedere maandag stuur ik een e-mail met tips over het bouwen van funnels. Lees de laatste experimenten en praktische tips die je meteen kunt inzetten.

Ontvang iedere maandag funnel tips in je inbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer artikelen over ondernemen?

Iedere zaterdag stuur ik een e-mail met mijn inzichten en ervaringen over ondernemen.

Ontvang iedere zaterdag tips voor ondernemers

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Dit vind je misschien ook interessant

B2B Leadvergoeding (CPL) berekenen

B2B Leadvergoeding (CPL) berekenen

De Cost-Per-Lead is een belangrijke metric voor B2B lead generatie. Uitleg hoe je CPL berekent voor B2B leads, MQL en SQL.

Lees artikel
Content Plan maken

Content Plan maken

Het contentplan zorgt ervoor dat je posts schrijft met een impact. Ik ga er namelijk vanuit dat je meerdere kanalen draait naast contentmarketing.

Lees artikel
Contentstrategie opstellen

Contentstrategie opstellen

Contentstrategie opstellen voor drukke marketeers. In een half uur de essentiële onderdelen om aan de slag te gaan.

Lees artikel
Zoekwoorden onderzoek doen voor artikelen

Zoekwoorden onderzoek doen voor artikelen

Een artikel dat hoog in Google staat is gebaseerd op zoekwoorden-onderzoek. Tips om een compleet artikel te schrijven dat ook prettig leest.

Lees artikel
Hoe je een blog opzet met Webflow

Hoe je een blog opzet met Webflow

Zet je binnen 2 uur een eigen blog op. Bouw met Webflow templates in 2 uur een website.

Lees artikel
Doelgroep en onderwerpen bepalen contentmarketing

Doelgroep en onderwerpen bepalen contentmarketing

Breng focus in contentmarketing. Contentmarketing expert Michel Ariens legt uit hoe je onderwerpen, doelgroep en kanalen kiest.

Lees artikel