Tough love over keuzes maken in contentmarketing

In aflevering 6 van onze podcast geeft Michel mij ‘tough love’. Ik loop steeds vast op hetzelfde probleem in mijn content marketing.
Ewoud Uphof

6/10/2020

Dit is stap

6

van de

Personal Branding

handleiding.

In dit artikel

Michel geeft me in deze aflevering 'tough love' feedback. Ik ben in cirkels aan het rondrennen. Michel legt de uitdagingen die ik heb bloot en helpt me keuze te maken in content. Wil ik informeren, documenteren of entertainen? Wat is het verhaal dat andere mensen over jou moeten vertellen? Mail ons op michel@maybrandbuilders.nl of ewoud@ewouduphof.com.

Luister de podcast hier:

In aflevering 6 van onze podcast geeft Michel mij ‘tough love’. Ik loop steeds vast op hetzelfde probleem in mijn contentmarketing. Gelukkig helpt Michel me hierbij, want anders zou dit minder snel naar de oppervlakte gekomen zijn.

Wat is het probleem?

Leverage (hefboom) van content is enorm krachtig. Meerdere mensen hebben mij benaderd op basis van de content die ze gelezen hebben. Wow, dat had ik niet verwacht.  Contentmarketing zal dus onderdeel blijven van mijn strategie. Het probleem is dat ik nog te weinig focus heb ik waar ik content over maak. Mijn gebrek aan focus in contentmarketing komt door mijn brede interesse. Ik wil over te veel dingen tegelijk content maken. Om mijn contentstrategie te formuleren, lijkt het me goed om te delen hoe ik gekomen ben waar ik nu ben.

Hoe ik tot contentmarketing ben gekomen

Mijn initiële doel van mijn blog was om beter te leren schrijven, voor mezelf. De artikelen deel ik via Google Docs met mijn vrienden. Zij hebben wat aan de content en ik kan hun feedback krijgen op stijl, woordkeuze en opbouw. De corona-lockdown heeft ervoor gezorgd dat ik meer tijd had om aan content te werken. Ik wilde iets bouwen, zodat ik een asset zou hebben als aandenken aan deze periode. Zo maak ik er iets positiefs van. Mijn doel: een website leren bouwen. Een website bouwen komt meer bij kijken dan je denkt. Na drie versies, ben ik tevreden met het resultaat (dat grotendeels een template is). Als growth marketer weet ik dat het adagium ‘if you build it, they will come’ niet klopt. De distributie van de content moet ook op orde zijn. Zo kwam ik bij contentmarketing uit. Nadat ik me had ingelezen, heb ik contact gezocht met mijn vriend Michel. Hij heeft een digital marketing bureau en is de juiste persoon om advies te vragen. We kwamen er allebei achter dat we meer kennis wilden delen. Zo hebben we besloten om onze gesprekken op te nemen en de podcast ‘zo bouw je een personal brand’ te starten. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik feitelijk meerdere content-lijnen heb opgezet:

Om die content lijnen allemaal te vullen, zou ik meer tijd moeten besteden aan content-creatie. Mijn agenda laat dat nu niet toe, dus moet ik keuzes maken.

Informeren past bij mij

Ik krijg enorme energie als ik voor een groep sta. Sinds 2015 geef ik les bij The Talent Institute en dat doe ik met heel veel plezier. Ik krijg energie van het delen van mijn kennis en mensen te helpen. Informeren past dus in wat ik al doe.

Documenteren is nieuw en soms lastig

Documenteren van de reis - nieuwe dingen doen en niet weten of dat lukt - vind ik veel moeilijker. In 2020 is mijn doel om de transitie te maken van freelancer naar bureau. Heb ik daar een personal brand bij nodig? Nee, niet per se. Maar in het verleden heb ik kansen aangeboden gekregen die ik niet had gehad als ze niet via-via van mij gehoord hadden. Dat is mijn doel in 2020 en daar zal ik over schrijven. Ik ga dat in een wekelijks format doen, waarbij ik met je deel wat ik gedaan heb. Ik kies ervoor om te documenteren. De focus van mijn blog voor de komende tijd zal dus zijn: Hoe maak ik de transitie van freelancer naar agency?

Als ik mijn content aanpas, moet ik dan wel posten op LinkedIn?

Op LinkedIn heb ik een grote groep connecties die wellicht mijn content over personal branding niet belangrijk vinden. Moet ik dan wel posten?

Meer tips om slimmer te werken?

Iedere donderdag deel ik mijn tips om slimmer te werken. Denk tool tips, workflows en templates.

Ontvang iedere donderdag slimmer werken tips in je inbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer funnels tips?

Iedere maandag stuur ik een e-mail met tips over het bouwen van funnels. Lees de laatste experimenten en praktische tips die je meteen kunt inzetten.

Ontvang iedere maandag funnel tips in je inbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer artikelen over ondernemen?

Iedere zaterdag stuur ik een e-mail met mijn inzichten en ervaringen over ondernemen.

Ontvang iedere zaterdag tips voor ondernemers

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Dit vind je misschien ook interessant

B2B Leadvergoeding (CPL) berekenen

B2B Leadvergoeding (CPL) berekenen

De Cost-Per-Lead is een belangrijke metric voor B2B lead generatie. Uitleg hoe je CPL berekent voor B2B leads, MQL en SQL.

Lees artikel
Content Plan maken

Content Plan maken

Het contentplan zorgt ervoor dat je posts schrijft met een impact. Ik ga er namelijk vanuit dat je meerdere kanalen draait naast contentmarketing.

Lees artikel
Contentstrategie opstellen

Contentstrategie opstellen

Contentstrategie opstellen voor drukke marketeers. In een half uur de essentiële onderdelen om aan de slag te gaan.

Lees artikel
Zoekwoorden onderzoek doen voor artikelen

Zoekwoorden onderzoek doen voor artikelen

Een artikel dat hoog in Google staat is gebaseerd op zoekwoorden-onderzoek. Tips om een compleet artikel te schrijven dat ook prettig leest.

Lees artikel
Hoe je een blog opzet met Webflow

Hoe je een blog opzet met Webflow

Zet je binnen 2 uur een eigen blog op. Bouw met Webflow templates in 2 uur een website.

Lees artikel
Doelgroep en onderwerpen bepalen contentmarketing

Doelgroep en onderwerpen bepalen contentmarketing

Breng focus in contentmarketing. Contentmarketing expert Michel Ariens legt uit hoe je onderwerpen, doelgroep en kanalen kiest.

Lees artikel