Blog < Productiviteit< Productiviteit tools

Tool Review Lastpass

Veilige wachtwoordmanager

Productiviteit
4/2/2021

Zwakke wachtwoorden zijn een groot probleem. Als jij hetzelfde wachtwoord hebt voor LinkedIn en je e-mail, dan loop een enorm risico.

De kans is namelijk groot dat jij werkt bij een bedrijf als je dit leest. En als jouw e-mailadres gehacked wordt, kun je via 'wachtwoord vergeten' inloggen op allerlei andere diensten, dus ook van je bedrijf. Het gaat er dus niet zozeer om dat jouw Facebook gehacked wordt, maar meer dat hackers via jou bij data van je bedrijf kunnen komen.

Een password manager, zoals Lastpass biedt een oplossing. LastPass helpt bij het opslaan van een wachtwoord voor bijv. Google, Facebook, PayPal of Netflix.

De 10 meest gebruikte wachtwoorden

  1. 123456
  2. 123456789
  3. qwerty
  4. password
  5. 111111
  6. 12345678
  7. abc123
  8. 1234567
  9. password1
  10. 12345

Maak moeilijke wachtwoorden met Lastpass

Je maakt super moeilijke wachtwoord met Lastpass. En belangrijker: Lastpass onthoudt deze voor je.

Een voorbeeld:

@J8K2Gu2^Eqh

Lastpass onthoudt de wachtwoorden voor je.

Lastpass is een van de beste password managers die gebruikt wordt voor 18 miljoen mensen wereldwijd. Enkele van de functies die de app op de startpagina benadrukt, zijn het gemak, de beveiliging, de digitale opslag, de functionaliteit voor delen en toegangscontrole.

Enkele van de voordelen van LastPass zijn onder meer de eenvoudig toe te voegen wachtwoord functionaliteit, gestroomlijnd delen, wachtwoord audits en de wachtwoordgenerator met twee klikken.

Gestroomlijnde functionaliteit voor delen

De functie voor delen van LastPass is intuïtief en gebruiksvriendelijk, wat niet altijd wordt gezegd over de mogelijkheden voor het delen van andere wachtwoordbeheerders.

Gratis gebruikers kunnen gedeelde mappen accepteren en bekijken, terwijl premium gebruikers mappen kunnen maken en toegang kunnen bewerken.

Nadat u in de linker navigatiebalk op 'Sharing Center' heeft geklikt, ziet u alle mappen waartoe u toegang heeft. U kunt op het plusje in de rechter benedenhoek klikken om een ​​nieuwe gedeelde map toe te voegen.

Bovenaan kunt u schakelen tussen 'Gedeeld met anderen' en 'Gedeeld met mij'. Deze interface is vergelijkbaar met de filtercriteria van Google Drive, dus deze moet herkenbaar zijn voor gebruikers.

Gedeelde mappen kunnen handig zijn bij het werken aan teams of met klanten die gevoelige accountgegevens moeten verstrekken.

De deelfunctie is eenvoudig en biedt gebruikers de kans om veilig en efficiënt toegang te krijgen tot die gegevens.

LastPass-beveiligings uitdaging

Wachtwoord Controles helpen gebruikers bij het creëren van effectievere, veiligere wachtwoorden.

De LastPass-beveiligingsuitdaging is een wachtwoord audit die de sterkte van uw bestaande wachtwoorden controleert.

Dit is een handige functie om ervoor te zorgen dat uw accounts niet bij elkaar worden gehouden op een rotsachtige ondergrond.

Browser-extensie

Nadat je een account heeft aangemaakt, biedt LastPass aan om de browser extensie te installeren. Daarmee vul je automatische je wachtwoorden in. LastPass biedt browser extensies voor Chrome, Firefox, Edge, Safari en Opera.

Moet je LastPass kopen?


Ja, LastPass is niet voor niets een van de meest bekende wachtwoordmanagers. Ze hebben een uitgebreid scala aan functies en een uniek zakelijk aanbod met hun meerdere abonnementen.

Bovendien zijn ze niet de duurste wachtwoordbeheerder op de markt voor één gebruiker.

Hun gebruikersinterface en functies maken ze een aantrekkelijke optie voor passieve en proactieve consumenten die hun online veiligheid willen verbeteren.

Ik denk niet dat je ontevreden zult zijn als je LastPass kiest als wachtwoordbeheerder.

Bevestig je aanmelding in je e-mail.
Sorry, something went wrong!

Andere artikelen

alle artikelen
Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis van River Venture Partners.

Interviews
Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Growth hacker Ward van Gasteren heeft een boek geschreven en een groei-model ontwikkeld. Een interview of groeimodellen, de verandering van werk en wat growth hacking betekent.

Growth marketing
Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview over schaalbaar groeien met investeerder Arthur Nobel van Knight VC

Ondernemen