Blog < Growth marketing< Personal branding

Lessen personal branding

Wat ik heb geleerd van 6 weken personal branding.

Growth marketing
4/2/2021

De afgelopen 6 weken heb ik iedere week een artikel geplaatst en een podcast gepubliceerd. Mijn doel is om een personal brand te bouwen. Dit heb ik geleerd in de afgelopen 6 weken.

Contentstrategie strak krijgen is lastig

Het probleem dat iedere week teruggekomen is, was dat ik te breed content wil maken. Het zorgt ervoor dat ik veel te veel ideeën in mijn productiekalender heb staan. De kalender slipt dicht, waardoor ik geen overzicht meer had. Ik heb meerdere templates geprobeerd.

De oplossing is om te schrijven over een heel specifiek en afgebakend domein. Zo kun je de diepte ingaan, in plaats van de breedte.

Content Promotie ‘durf’ ik niet

Het voelt gek genoeg toch niet prettig om artikelen te delen die niet helemaal ‘af’ zijn. Ik merk dat ik eerst artikelen echt goed wil hebben, voordat ik deze deel op mijn LinkedIn. Daar heb ik moeite mee: zitten mensen wel op mijn content te wachten?

Consistentie is lastig en een buffer helpt je daarbij

Het blijft lastig om iedere week een te publiceren. Enerzijds omdat ik het ‘eng’ vind om op social te schrijven. De nieuwsbrieven zijn wel goed gegaan, maar dat liep vast, omdat er geen buffer zat in de artikelen die ik in de toekomst wilde plaatsen.

Documenteren en informeren zijn echt andere manieren van content maken

Omdat ik een combinatie wilde maken tussen documenteren en informeren, raakte ik ook in de war. Het is goed om gewoon bij te houden wat je doet. Dan hoef je niet na te denken over waar je content over maakt, want je houdt gewoon bij wat je doet.

Een podcast opnemen is veel makkelijker dan je denkt.

Michel en ik zijn een paar maanden geleden begonnen met een podcast. Het was eerst een beetje onwennig, maar nu nemen we iedere week een gesprek op. Dat werkt heel goed voor ons beiden. We hebben allebei een microfoon gekocht en de geluidskwaliteit is een stuk beter. Benieuwd welke jij beter vindt! Ewoud heeft de Samson Q2U en Michel heeft de BlueYeti.

Veel content maken zorgt dat je beter wordt

Zeker aan het begin wilde ik te veel boodschappen in één artikel plaatsen. Ik merk dat ik beter kaders kan geven aan een artikel. Met name de feedback van proeflezers heeft me goed geholpen.

Productie kost meer tijd dan gedacht

Ik merk dat goede artikelen schrijven toch meer tijd kost dan ik had gedacht. Sommige artikelen schrijf ik in een uur op en herschrijf ik daarna. Maar om een artikel live te hebben volgens de standaard die ik heb kost me meer tijd.

Begin met schrijven en schrap erna

De beste manier om dit te doen is om gewoon te schrijven zonder filter. Als je gedachten op papier staan, dan kun je deze herschikken.

Bevestig je aanmelding in je e-mail.
Sorry, something went wrong!

Andere artikelen

alle artikelen
Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis van River Venture Partners.

Interviews
Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Growth hacker Ward van Gasteren heeft een boek geschreven en een groei-model ontwikkeld. Een interview of groeimodellen, de verandering van werk en wat growth hacking betekent.

Growth marketing
Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview over schaalbaar groeien met investeerder Arthur Nobel van Knight VC

Ondernemen