Blog < Productiviteit< Boeken over productiviteit

Managing Oneself samenvatting

Kort en krachtig boek over jezelf managen. Ik kan dit boek van harte aanraden.

Productiviteit
4/2/2021

Introductie

Succesvolle mensen managen zichzelf. Drucker beschrijft hoe je dat doet en welke vragen je dient te stellen om dat te bereiken. Jezelf managen gaat over het ontdekken wie je bent, de focus leggen op hoe je het beste bijdraagt en vervolgens verantwoordelijkheid nemen voor de manier waarop je communiceert.

Waarom je dit boek moet lezen

Iedere twintiger of dertiger zou dit boek gelezen moeten hebben. Dit korte boekje is helder geschreven en geeft praktische stappen hoe je beter wordt in het managen van jezelf.

  • Als je ambitie hebt om verder te komen in je carrière
  • Als je een managementfunctie krijgt en je team beter wilt managen
  • Als je persoonlijke ontwikkeling belangrijk vindt
  • Als je jezelf beter wilt leren begrijpen in een werkomgeving

Mijn review van dit boek

Dit is een van de boeken waarvan ik had gewild dat ik dit eerder gelezen heb. De concepten begreep ik ergens vaag wel, maar in dit boek legt Drucker het fantastisch uit. Zelfkennis is cruciaal, zeker voor ondernemers. De vragen om jezelf te stellen uit dit boek geven waanzinnig zelfinzicht en kan ik iedereen van harte aanraden.

Dit boek heeft me aan het denken gezet en heeft de manier waarop ik werk veranderd.

Samenvatting Managing Oneself

Succesvolle mensen managen zichzelf en hoeven niet gemanaged te worden door anderen. Dat is een vaardigheid die je niet op school geleerd wordt, dus zul je deze vaardigheid zelf moeten ontwikkelen. Dit boek geeft de tactieken om een betere auto-manager te worden.

Ga uit van je sterke kwaliteiten

We hebben allemaal sterke en zwakke kwaliteiten. Drucker stelt dat je uit moet gaan van je kracht. Het heeft geen zin om van een zwakte een neutrale vaardigheid te maken. Bouw op de dingen waar je goed in bent.

Vind je sterke kwaliteiten met feedback analyse

De enige manier om erachter te komen waar je goed in bent is door feedback analyse. Als je een belangrijke beslissing maakt of actie onderneemt, schrijf dan op wat je verwacht dat er zal gebeuren. Negen tot twaalf maanden later vergelijk je de daadwerkelijke uitkomst met je verwachtingen.

Verbeter je kwaliteiten verder

Drucker benadrukt dat je tijd en energie moet besteden aan het verbeteren van je sterke kwaliteiten, niet van het oppoetsen van je zwakke kwaliteiten. Doe een analyse om erachter te komen waar je kennis ontbreekt en vul de gaten in. Voorkom arrogantie en blijf continue je vakgebied bijspijkeren.

Ben je een lezer of luisteraar?

Om je kwaliteiten te verbeteren, zul je dingen moeten leren. Zelfkennis over de manier van leren die het beste werkt voor jou is belangrijk. Drucker stelt dat de meeste mensen ofwel een luisteraar ofwel een lezer zijn. Zelden is iemand beide types tegelijk.

Realiseer je welk type leerling je bent en neem de stof tot je via die methode. Zo leer je efficiënter.

Beantwoord de vraag "Hoe leer ik het beste?"

Hoe werk ik het beste?

De tweede stap om jezelf beter te managen is te bepalen hoe je het beste werkt.

  • Werk je graag met mensen samen of werk je liever alleen?
  • Als je graag met anderen werkt, in welke verhouding of relatie?
  • Produceer ik resultaat als beslissingsnemer of als adviseur?
  • Werk ik goed onder stress of heb ik een gestructureerde en voorspelbare omgeving nodig?
  • Werk ik liever in een kleine of een grote organisatie?

Probeer jezelf niet te veranderen

Drucker drukt je op het hart om jezelf niet te veranderen. Grote kans dat dat niet gaat lukken. Het is beter om zelfkennis te hebben over hoe je het beste werkt en waar je sterke punten liggen. Werk hard om de manier hoe je resultaat bereikt te verbeteren. Kies werk waar je in je kracht staat.

Kies je kernwaarden

De laatste stap om jezelf beter te managen is om te weten wat je belangrijk vindt. Werken in een organisatie die jouw kernwaarden niet deelt is problematisch. Je zult het niet lang volhouden. Zorg dat je werkt in een omgeving waar je kernwaarden ondersteunt en versterkt worden.

Relaties met andere mensen en hun manier van werken

Jezelf managen vereist ook dat je verantwoordelijkheid neemt voor relaties met je collega's.

Realiseer je dat andere mensen andere voorkeuren hebben. Je collega's hebben ook hun sterke punten, hun voorkeuren qua werken en hun kernwaarden. Om effectief te zijn, realiseer je dat jouw paradigma zich verhoudt tot hun paradigma.

Het tweede gedeelte van verantwoordelijkheid nemen voor relaties is duidelijke communicatie.

Wees niet bang om te zeggen: "Dit is waar ik goed in ben. Dit is hoe ik graag werk. Dit zijn mijn kernwaarden. Dit is hoe ik het beste een bijdrage kan leveren." Je collega's zullen hier blij mee zijn.

Start een tweede carrière

De meeste mensen zijn uitgekeken op hun werk na 40 jaar en starten een nieuwe carrière. Begin vroegtijdig met de voorbereidingen op je tweede baan. Kies deze nieuwe baan op basis van waar je kracht ligt, hoe je graag werkt en wat je kernwaarden zijn.

Bevestig je aanmelding in je e-mail.
Sorry, something went wrong!

Andere artikelen

alle artikelen
Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Growth hacker Ward van Gasteren heeft een boek geschreven en een groei-model ontwikkeld. Een interview of groeimodellen, de verandering van werk en wat growth hacking betekent.

Growth marketing
Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview over schaalbaar groeien met investeerder Arthur Nobel van Knight VC

Ondernemen
Interview met growth hacker Davy Fung-A-Lo

Interview met growth hacker Davy Fung-A-Lo

Growth hacker Davy Fung-A-Lo over zijn transitie naar developer als volgende fase van growth marketing, zelf experimenten kunnen bouwen en de toekomst van advertising.

Growth marketing