Blog < Contentmarketing< Contentmarketing

Tool Review MeetEdgar

Social media scheduling tool

Contentmarketing
4/2/2021

Wat is MeetEdgar?

Ik gebruik MeetEdgar om mijn LinkedIn posts te schedulen. Met MeetEdgar maak je een content-kalender en de tool plaats automatisch berichten voor je.

MeetEdgar is een tool om social media posts te beheren voor kleine bedrijven en ondernemers. Het fijne aan MeetEdgar is dat drie onderdelen gesplitst zijn: contentkalender, content toevoegen en content-categorieën. Meetedgar is daarom veel beter dan Buffer in mijn ogen.

Hoe werkt MeetEdgar?

Contentkalender

Dit is mijn schema in MeetEdgar. Iedere maandag wordt er om 08:30AM een bericht in de categorie funnels geplaatst. Welk bericht geplaatst wordt is afhankelijk van een aantal andere onderdelen in MeetEdgar.

Categorieën

Content en daarmee de contentkalender is gekoppeld aan een categorie. In het abonnement dat ik heb zijn er maximaal 4 categorieën. In het hogere abonnement zijn meer categories mogelijk. Ik heb gekozen voor de 3 onderwerpen van deze website. General is standaard en kun je niet uitzetten.

Bibliotheek

Dit is waar de posts die ik ga plaatsen staan. Het fijne hiervan is dat je niet hoeft na te denken wanneer een post geplaatst gaat worden. Dat doet MeetEdgar voor je. Zodra ik een post in een categorie zet, wordt dit toegevoegd aan de wachtrij. De splitsing tussen een post maken en de 'rest' van de beslissingen vind ik prettig werken. Links heb ik de categorieën opengeklapt, zodat je ziet dat alles gekoppeld is.

Wachtrij

De posts die ik heb toegevoegd worden volgens hun categorie en wachtrij-positie toegevoegd. Het vreemde is dat nieuwe posts als eerst gepost worden. Dat was voor mij even wennen in het begin, maar het is wel logisch als je er eenmaal mee gewerkt hebt. Als een post op een bepaalde dag geplaatst MOET worden kun je hier een afloopdatum aan toevoegen, zodat de posts voorrang krijgt. Een ander 'gek' iets is dat iedere post standaard herhaald wordt. Dit is een optie die je uit kunt vinken, maar had ik niet door toen ik voor het eerst met MeetEdgar werkte. Let hier dus op, anders post je 2x hetzelfde als er geen nieuwe posts meer zijn.

Mijn ervaring met MeetEdgar

Vorig jaar ben ik voor het eerst begonnen met MeetEdgar. Ik had het idee om meer te gaan posten en ben er enthousiast mee aan de slag gegaan. Uiteindelijk is dat niet blijven plakken. De reden? Omdat ik het veel te moeilijk voor mezelf aan het maken was met allerlei toeters en bellen.

Dit jaar ben ik weer begonnen met de tool en het bevalt me toch echt goed. Het is prettig om om vaste dagen te posten. Zeker als je contentkalender eenmaal staat, is het fijn om alleen maar de posts te bedenken en de rest gaat vanzelf. Zeker de moeite waard wat mij betreft.

Voordelen MeetEdgar

  • De bibliotheek is erg goed gedaan. Het plaatst inhoud op de last-in-first-out-basis en het laat je meerdere variaties van berichten toevoegen voor hetzelfde stuk inhoud.
  • Het is gemakkelijk om meerdere accounts tegelijk te beheren.
  • Het is erg gebruiksvriendelijk en het is gemakkelijk om onder de knie te krijgen
  • RSS-feed integratie. Controleer automatisch inhoud van uw RSS-feed en voeg deze toe aan uw Edgar-wachtrij.
  • Kan veel tijd besparen

Tips MeetEdgar

Lees meer over MeetEdgar in de personal branding, contentmarketing en automation handleidingen.

MeetEdgar vs Buffer

Bevestig je aanmelding in je e-mail.
Sorry, something went wrong!

Andere artikelen

alle artikelen
Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis van River Venture Partners.

Interviews
Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Growth hacker Ward van Gasteren heeft een boek geschreven en een groei-model ontwikkeld. Een interview of groeimodellen, de verandering van werk en wat growth hacking betekent.

Growth marketing
Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview over schaalbaar groeien met investeerder Arthur Nobel van Knight VC

Ondernemen