Blog < Growth marketing< Personal branding

Personal brand groeien

Hoe groei je een personal brand? Content expert Michel helpt me met contentpromotie.

Growth marketing
4/2/2021

In de vierde aflevering geeft Michel mij praktische tips over de promotie van content. Als je een artikel gemaakt hebt, hoe zorg je dan voor zichtbaarheid? Qua productie heb ik een goed ritme, maar hoe ga ik de content promotie optuigen?

Michel gebruikt: Buffer en Airtable Ewoud gebruikt: MeetEdgar.

In de vorige aflevering hebben we de productiekalender besproken. Daar wil je eigenlijk een promotiekalender naast zetten. Je kunt mijn productiekalender template.

Voorbeeld content promotie

Michel en ik bespreken dit artikel: Tips om je productiviteit in Gmail te verhogen als voorbeeld. Ik heb dit artikel geschreven. Ik had de promotie van dit artikel volgens Michel dus al kunnen doen. Je kunt in twee weken de suspence opbouwen. Je kunt op LinkedIn vast een teaser zetten met een Gmail tip.

Na deze podcast heb ik een link geplaatst op LinkedIn naar het artikel. Deze post heeft meer dan 6000 views. Dat is echt veel voor zijn klein bericht. Als ik meer van dit soort dingen deel, dan ga ik veel meer verkeer krijgen. Als je de draft van je artikel af hebt, dan kun je waardevolle content halen die je dan alvast kunt gebruiken als promotie-materiaal.

LinkedIn post

In Analytics kun je zien dat dit artikel nog best een long tail heeft gehad. Dat had ik niet verwacht!

Analytics Gmail artikel

Tips content promotie

Als je een trailer maakt voor een artikel dat je over twee weken aan de slag wilt, dan kun je terug refereren naar andere artikelen. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar je moet één tool gebruiken om je artikelen in op te slaan. Je zet hier een Airtable naast. Daar zet je direct de trailers in, zodat je via Airtable naar Buffer kunt inplannen. Er wordt dan automatisch in de toekomst gepost. Michel gebruikt: Buffer en Airtable. Je hoeft daar dan niet meer over na te denken. Ewoud gebruikt hier MeetEdgar voor.

Schrijf de promotie-post als je het artikel schrijft

Schrijf de post om een artikel te promoten eigenlijk direct met het artikel zelf. Op die manier zit je nog in de stof en kun je veel sneller een post maken. Zo verlaag je weer de frictie voor contentmarketing.

Houd het gesprek op gang

Social media gaat over gesprekken voeren. Een artikel is een manier om het gesprek op gang te helpen. Vergeet dus niet om de opvolging te doen van de comments op jouw posts.

Praktische tips om het gesprek op gang te houden

  1. Stel een vraag aan je publiek. Sluit je post dus af met een vraag en nodig mensen uit om de interactie in te gaan.
  2. Tag mensen, zodat je de interactie uitlokt. Je kunt mensen dus taggen in de comments, zodat ze het zien en er dan op reageren.
  3. Plaats geen link in de post zelf. Dat is hoe het algoritme van LinkedIn werkt: LinkedIn wil niet dat mensen van het platform af gaan, dus is het logisch dat posts zonder externe links veel beter zijn.
Bevestig je aanmelding in je e-mail.
Sorry, something went wrong!

Andere artikelen

alle artikelen
Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis van River Venture Partners.

Interviews
Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Growth hacker Ward van Gasteren heeft een boek geschreven en een groei-model ontwikkeld. Een interview of groeimodellen, de verandering van werk en wat growth hacking betekent.

Growth marketing
Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview over schaalbaar groeien met investeerder Arthur Nobel van Knight VC

Ondernemen