Uitdagingen en vragen na 5 weken personal branding

Contentmarketing expert Michel Ariens geeft tips en helpt me bij de uitdagingen die ik ervaren heb bij het opstarten van een personal brand.
Ewoud Uphof

6/10/2020

Dit is stap

5

van de

Personal Branding

handleiding.

In dit artikel

In deze aflevering blikken we terug op de afgelopen 4 afleveringen. De vorige afleveringen hebben we deze vragen behandeld:

In deze aflevering blikken Michel en ik terug. Waar loop ik tegen aan bij het toepassen van zijn tips? Ik vraag Michel het hemd van het lijf.

Afgelopen week heb ik een bericht gekregen van meerdere mensen die mij een berichtje hebben gestuurd via LinkedIn die ik niet ken over deze podcast! Dat is echt tof, want ik had dat niet verwacht. Michel gebruikt: Buffer en Airtable Ewoud gebruikt: MeetEdgar.

Hoe zorg ik dat ik focus hou op de domeinen waar ik over mag schrijven?

Ik vind het lastig om bij domeinen te blijven. Ik heb toch een artikel geschreven dat ik makkelijk vond dat gebaseerd was op informeren in plaats van op documenteren. Ik merk dat ik ook kennis over growth hacking heb, waarom zou ik dat niet delen?

Michel antwoordt: Het moeilijkste van contentmarketing is 'kill your darlings'. Je hebt de ruimte niet, dus zorg dat je de focus houdt, anders wordt het enorm veel werk. Je moet beter bepalen over welke onderwerpen je wel en welke onderwerpen je niet over gaat schrijven. Het grijze gebied is lastig, maar de kunst is wat net wel en net niet past bij jouw personal brand. Wat past er net wel bij je personal brand en wat past er net niet bij? Een voorbeeld is persoonlijke productiviteit: als je een betere ondernemer wilt worden, dan is dit een klein onderdeel van het totaal geheel. Waar ga je het niet over hebben?

Kan productie en promotie anders zijn?

Als ik eerder artikelen schrijf, kan ik dan in één keer 4 artikelen online zetten en deze later promoten? Michel zegt dat dit wel kan. Het is niet erg om meer content te maken dan je hebt afgesproken. Maar hoe breder je gaat qua content, dan is de kans groter dat je verwatert.

Wanneer ga je van documenteren naar informeren?

Op het moment dat je vragen krijgt van mensen over het onderwerp en hoe jij dingen aanpakt. Dan krijg je meer autoriteit. Als je op 'gelijk' niveau zit met je lezers, dan delen met andere artikelen met je. Als je merkt dat mensen vragen gaan stellen, dan weet je dat ze je als expert zien. Dat is het organische moment wanneer je kunt wisselen van documenteren naar informeren. Let op dat je geen expert bent op alle domeinen. Als iemand een vraag stelt, zorg dat je alleen als expert antwoord geeft op 'jouw' domeinen. Het is heel moeilijk om te doen, omdat je graag mensen wilt helpen.

Een contentkalender heeft me goed geholpen.

Een overzicht van een productiekalender en een promotiekalender werkt goed voor mij. Toch is het wel lastig waar ik over wil schrijven.

Ga ik nu artikelen offline halen als de content afleidt?

Je moet nooit content verwijderen, maar oude content die niet meer de focus heeft van je contentstrategie nu, dan wil je die content in ieder geval niet promoten.

Wil je meer weten?

Lees dan de volgende artikelen over personal branding, abonneer op onze podcast of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Meer tips om slimmer te werken?

Iedere donderdag deel ik mijn tips om slimmer te werken. Denk tool tips, workflows en templates.

Ontvang iedere donderdag slimmer werken tips in je inbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer funnels tips?

Iedere maandag stuur ik een e-mail met tips over het bouwen van funnels. Lees de laatste experimenten en praktische tips die je meteen kunt inzetten.

Ontvang iedere maandag funnel tips in je inbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer artikelen over ondernemen?

Iedere zaterdag stuur ik een e-mail met mijn inzichten en ervaringen over ondernemen.

Ontvang iedere zaterdag tips voor ondernemers

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Dit vind je misschien ook interessant

B2B Leadvergoeding (CPL) berekenen

B2B Leadvergoeding (CPL) berekenen

De Cost-Per-Lead is een belangrijke metric voor B2B lead generatie. Uitleg hoe je CPL berekent voor B2B leads, MQL en SQL.

Lees artikel
Content Plan maken

Content Plan maken

Het contentplan zorgt ervoor dat je posts schrijft met een impact. Ik ga er namelijk vanuit dat je meerdere kanalen draait naast contentmarketing.

Lees artikel
Contentstrategie opstellen

Contentstrategie opstellen

Contentstrategie opstellen voor drukke marketeers. In een half uur de essentiële onderdelen om aan de slag te gaan.

Lees artikel
Zoekwoorden onderzoek doen voor artikelen

Zoekwoorden onderzoek doen voor artikelen

Een artikel dat hoog in Google staat is gebaseerd op zoekwoorden-onderzoek. Tips om een compleet artikel te schrijven dat ook prettig leest.

Lees artikel
Hoe je een blog opzet met Webflow

Hoe je een blog opzet met Webflow

Zet je binnen 2 uur een eigen blog op. Bouw met Webflow templates in 2 uur een website.

Lees artikel
Doelgroep en onderwerpen bepalen contentmarketing

Doelgroep en onderwerpen bepalen contentmarketing

Breng focus in contentmarketing. Contentmarketing expert Michel Ariens legt uit hoe je onderwerpen, doelgroep en kanalen kiest.

Lees artikel