Blog < Growth marketing< Personal branding

Uitdagingen personal brand

Een overzicht van de afgelopen 4 afleveringen. Welke uitdagingen heb ik bij het bouwen van een personal brand?

Growth marketing
4/2/2021

In deze aflevering blikken we terug op de afgelopen 4 afleveringen. De vorige afleveringen hebben we deze vragen behandeld:

In deze aflevering blikken Michel en ik terug. Waar loop ik tegen aan bij het toepassen van zijn tips? Ik vraag Michel het hemd van het lijf.

Afgelopen week heb ik een bericht gekregen van meerdere mensen die mij een berichtje hebben gestuurd via LinkedIn die ik niet ken over deze podcast! Dat is echt tof, want ik had dat niet verwacht. Michel gebruikt: Buffer en Airtable Ewoud gebruikt: MeetEdgar.

Hoe zorg ik dat ik focus hou op de domeinen waar ik over mag schrijven?

Ik vind het lastig om bij domeinen te blijven. Ik heb toch een artikel geschreven dat ik makkelijk vond dat gebaseerd was op informeren in plaats van op documenteren. Ik merk dat ik ook kennis over growth hacking heb, waarom zou ik dat niet delen?

Michel antwoordt: Het moeilijkste van contentmarketing is 'kill your darlings'. Je hebt de ruimte niet, dus zorg dat je de focus houdt, anders wordt het enorm veel werk. Je moet beter bepalen over welke onderwerpen je wel en welke onderwerpen je niet over gaat schrijven. Het grijze gebied is lastig, maar de kunst is wat net wel en net niet past bij jouw personal brand. Wat past er net wel bij je personal brand en wat past er net niet bij? Een voorbeeld is persoonlijke productiviteit: als je een betere ondernemer wilt worden, dan is dit een klein onderdeel van het totaal geheel. Waar ga je het niet over hebben?

Kan productie en promotie anders zijn?

Als ik eerder artikelen schrijf, kan ik dan in één keer 4 artikelen online zetten en deze later promoten? Michel zegt dat dit wel kan. Het is niet erg om meer content te maken dan je hebt afgesproken. Maar hoe breder je gaat qua content, dan is de kans groter dat je verwatert.

Wanneer ga je van documenteren naar informeren?

Op het moment dat je vragen krijgt van mensen over het onderwerp en hoe jij dingen aanpakt. Dan krijg je meer autoriteit. Als je op 'gelijk' niveau zit met je lezers, dan delen met andere artikelen met je. Als je merkt dat mensen vragen gaan stellen, dan weet je dat ze je als expert zien. Dat is het organische moment wanneer je kunt wisselen van documenteren naar informeren. Let op dat je geen expert bent op alle domeinen. Als iemand een vraag stelt, zorg dat je alleen als expert antwoord geeft op 'jouw' domeinen. Het is heel moeilijk om te doen, omdat je graag mensen wilt helpen.

Een contentkalender heeft me goed geholpen.

Een overzicht van een productiekalender en een promotiekalender werkt goed voor mij. Toch is het wel lastig waar ik over wil schrijven.

Ga ik nu artikelen offline halen als de content afleidt?

Je moet nooit content verwijderen, maar oude content die niet meer de focus heeft van je contentstrategie nu, dan wil je die content in ieder geval niet promoten.

Bevestig je aanmelding in je e-mail.
Sorry, something went wrong!

Andere artikelen

alle artikelen
Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis van River Venture Partners.

Interviews
Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Growth hacker Ward van Gasteren heeft een boek geschreven en een groei-model ontwikkeld. Een interview of groeimodellen, de verandering van werk en wat growth hacking betekent.

Growth marketing
Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview over schaalbaar groeien met investeerder Arthur Nobel van Knight VC

Ondernemen