Blog < Automation< Automation

Wat is automation?

Wat is automation en wat heb je eraan?

Automation
4/2/2021

Wat is automation?

Als ik het heb over automation, dan doel ik op het koppelen van apps met elkaar, zodat ze samenwerken.

Voorbeelden zijn:

  • Trello taken toevoegen als afspraken in Google Calendar met een link naar het kaartje in Trello
  • Versturen van een Typeform als iemand een Calendly meeting heeft ingeboekt
  • Versturen van alle data bij een nieuwe nieuwsbrief-aanmeldig van Webflow naar Autopilot.
  • Binnenkomende betalingen toevoegen aan een Google Sheet
  • Bijlages van e-mails in Gmail aan een map in Dropbox toevoegen

Ik gebruik meerdere tools voor automation, maar het meeste gebruik ik toch wel Zapier. Als je de tool nog niet kent, deel ik deze graag met je.

Wat is Zapier?

Zapier is een service die je kunt gebruiken om apps met elkaar te verbinden en verschillende taken te automatiseren, waardoor je team de tijd krijgt om aan meer belangrijk werk te besteden.

Met Zapier integreer je je andere apps en vertel je Zapier wat je wilt bereiken. Zie het als een manier om workflows te bouwen om eenvoudige taken automatisch uit te voeren.


Zapier is een online automatiserings tool die jouw favoriete apps, zoals Gmail, Slack, Mailchimp en meer, met elkaar verbindt. Je kunt twee of meer apps met elkaar verbinden om repetitieve taken te automatiseren zonder te coderen of afhankelijk te zijn van ontwikkelaars om de integratie te bouwen. Het is eenvoudig genoeg dat iedereen met slechts een paar klikken zijn eigen app-workflows kan bouwen.

Welke tools gebruik ik voor automation?

Mijn meest gebruikte tools zijn:

Wat is het verschil tussen Zapier en IFTT?

Het verschil is de type producten die gekoppeld zijn. IFTT is meer gericht op consumenten en workflows op je telefoon. Zapier richt zich op de zakelijke markt.

Zapier termen uitgelegd

Zap

Een Zap is de geautomatiseerde workflow tussen uw apps. Zie het als het hele proces. Dus in onze bovenstaande voorbeelden zou de Zap de volledige workflow zijn om een ​​Trello-taak om te zetten in een Google Agenda-evenement. Zaps hebben altijd minstens twee delen: de trigger en de actie.

Trigger

Triggers zijn gebeurtenissen binnen één stuk software die een workflow starten. Wat hier belangrijk is, is dat Zapier er actief naar op zoek gaat zodra u het heeft ingesteld. Voor Trello kijkt het dus altijd naar nieuwe kaarten en taken zoals ze zijn gemaakt, maar het activeert alleen je Zap wanneer de nieuwe kaart of taak aan jou is toegewezen en een vervaldatum heeft.

Actie

de actie is de stappen die de Zap onderneemt, zoals het maken van de Google Agenda-afspraak. Afhankelijk van je abonnement, kan Zaps meerdere acties hebben en zelfs in meerdere programma's werken met dezelfde trigger.

Taak

Een Zapier-taak is hoe het bedrijf uw acties bijhoudt en het is belangrijk om uw plannen te kiezen. Elke keer dat een Zap een van zijn “Actie” -stappen uitvoert, telt Zapier dit als het uitvoeren van een taak. In ons voorbeeld betekent dit dat als het tien dingen toevoegt aan uw Google-agenda, u tien Zapier-taken heeft uitgevoerd.

Bevestig je aanmelding in je e-mail.
Sorry, something went wrong!

Andere artikelen

alle artikelen
Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis van River Venture Partners.

Interviews
Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Growth hacker Ward van Gasteren heeft een boek geschreven en een groei-model ontwikkeld. Een interview of groeimodellen, de verandering van werk en wat growth hacking betekent.

Growth marketing
Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview over schaalbaar groeien met investeerder Arthur Nobel van Knight VC

Ondernemen