Blog < Ondernemen< Boeken voor ondernemers

Work the System samenvatting

Hoe je een systeem van je bedrijf bouwt.

Ondernemen
4/2/2021

Je leven bestaat uit systemen. Het is aan jou of jij de systemen controleert, of dat de systemen jou controleren.

Controleer systemen, anders controleren ze jou

De auteur van Work the System (Bol, Amazon) is de eigenaar van een zeer succesvol bedrijf. Maar dat was niet altijd zo. Sterker, nog zijn bedrijf stond op het punt voor omvallen. Om zijn personeel te helpen, schreef hij alles op wat hij wist, zodat de curator het personeel kon behouden.

Zijn team las de handleiding van zijn bedrijf en het bedrijf veranderde van de ene op de andere dag. Zijn bedrijf was winstgevend en hij kon uitgroeien tot een van de grootste callcenters in Amerika.

Dit boek beschrijft in praktische stappen hoe jij systemen bouwt en processen verbetert door ze uit te schrijven. De methodologie van dit boek lijkt op The Goal, maar is een stuk praktischer.

Wie moet dit boek lezen?

  • Ondernemers die hun bedrijf winstgevend willen maken en uit de dagelijkse rompslomp stappen
  • Growth hackers die processen willen schalen en kennis willen delen binnen het bedrijf

Samenvatting Work The System

Je bedrijf is een machine en jij bent de conducteur. De wereld bestaat uit een logisch systeem van processen en is geen chaotische bende. De eerste stap is om een overzicht te maken van de systemen die er zijn. Als een proces niet goed uitgeschreven is, dan wordt er op verschillende manieren gewerkt en dus krijg je andere uitkomsten.

Het doel van dit boek is om de processen te verbeteren door richtlijnen te geven, zodat alle neuzen dezelfde kant op staan.

Het heeft geen zin om je aandacht te besteden aan systemen die buiten je locus van controle valt. Richt je aandacht en focus op de processen waar je wel invloed op hebt.

Als je een overzicht hebt van systemen, bekijk ze dan vanuit een outsider-perspectief. Alleen dan zie je waar de mogelijkheden voor verbeteringen zijn.

Documenteer je bedrijf

  1. Strategic Objective. Dit document van 1 A4 geeft de algemene richting van je bedrijf aan.
  2. General Operating Principles. De richtlijnen voor het maken van beslissingen. Dit zijn de first principles die ervoor zorgen dat situaties die niet beschreven zijn, juist geïnterpreteerd worden.
  3. Working Procedures. Deze documenten beschrijven de processen en precies hoe dingen gedaan worden in ons bedrijf. Een proces wordt beschreven in simpele stappen, zoals een recept.
Bevestig je aanmelding in je e-mail.
Sorry, something went wrong!

Andere artikelen

alle artikelen
Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis

Interview met investeerder Herman Kienhuis van River Venture Partners.

Interviews
Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Interview met growth hacking coach Ward van Gasteren

Growth hacker Ward van Gasteren heeft een boek geschreven en een groei-model ontwikkeld. Een interview of groeimodellen, de verandering van werk en wat growth hacking betekent.

Growth marketing
Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview met venture capitalist Arthur Nobel

Interview over schaalbaar groeien met investeerder Arthur Nobel van Knight VC

Ondernemen