Funnels

Alles over funnelmarketing, zowel voor B2B en B2C. Bouw funnels, verhoog de conversie en maak een funnel inzichtelijk om te groeien.

FunnelsFunnels
Growth marketing modellen

Growth marketing modellen

Een vergelijking van bekende groei-modellen, zoals Pirate Metrics, AIDA model, OGSM-model en Goal Tree.

Growth marketing
Waarom growth hacking moeilijk is

Waarom growth hacking moeilijk is

Uitleg waarom growth hacking moeilijk is en welke processen je moet hebben om succesvol te zijn met growth hacking.

Growth marketing
Growth hacking uitgelegd

Growth hacking uitgelegd

Growth hacking uitgelegd. Welke hierarchie zit er in growth hacking?

Growth marketing
Wat is een sales funnel?

Wat is een sales funnel?

Wat is een sales-funnel?

B2B growth marketing
Leadvergoeding berekenen

Leadvergoeding berekenen

Hoe bereken je een leadvergoeding?

Growth marketing

Wat is een marketing funnel?

De funnel  is een manier om het proces van het omzetten van leads in klanten te visualiseren. Stel je een klassieke trechtervorm voor. Een marketingaanpak met een volledige trechter begint bovenaan de trechter door een breed net uit te werpen om zoveel mogelijk leads te vangen. Naarmate u door de trechter gaat, wordt deze smaller en worden de inspanningen van uw marketing gerichter, gericht op de meest gekwalificeerde doelgroep met de hoogste neiging tot conversie.

Wat zijn de fasen van de funnel?

Stappen van de funnel kunnen variëren, afhankelijk van de branche, marketingaanpak.

Awareness

De eerste fase van een funnel is de bekendheid van je merk. Potentiële kopers moeten wel weten dat je überhaupt bestaat. Campagnes om awareness te vergroten zijn PR, radio-commercials en display ads.

Acquisition

Mensen naar je website toehalen noemen we acquisitie. De meeste gebruikte kanalen zijn Google Ads, Facebook en Instagram advertenties. Maar ook LinkedIn en Pinterest vallen hieronder. Zolang het doel is om mensen naar je website te halen om voor het eerst te kopen bij je.

Revenue

Deze fase gaat over het aankopen van je product of dienst. Hier pas je funnel-optimalisatie toe voor de webwinkel, app of salesfunnel.

Retention

Retentie van klanten wordt steeds belangrijker, nu marketingkanalen duurder worden. Hoe bouw je een relatie op met je klanten en zorg je dat je meerdere keren verkoopt aan deze klant?

Referral

Het eind-doel is om blije klanten te hebben die je producten zo tof vinden dat ze het aan hun vrienden en familie vertellen. Zo krijg je viraliteit in je product of dienst.